Weet iemand een goede kruidenmix voor zelfgemaakt gehakt/worst?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ligt eraan wat voor soort worst. Er zijn nogal wat soorten. Mag ik je verwijzen naar Worstlog? Daar kun je talloze recepten, tips en mooie verhalen over wordt aantreffen.

Bronnen:
http://worstlog.com/

Een mengsel dat ik zelf maak en zeer dicht in de buurt komt van de 'Slagers'- of Verstegen mix heeft de volgende verhoudingen. (Ik werk met theelepels) 4 zout 3 gemalen of vers geraspte nootmuskaat 2 gemalen witte peper 1 gemalen foelie 1 gemberpoeder 1 ui poeder 1/2 gemalen koriander 1/2 knoflookpoeder (eventueel 1/2 gemalen kruidnagel, maar niet iedereen houdt daarvan) Zo'n 3 a 4 theelepels zijn voldoende voor een pond gehakt. De rest kan bewaard (en eventueel nog aangepast) worden.

Bronnen:
http://forum.numix.nl/viewtopic.php?t=1629

ik koop voor bij de gekakt altijd gehaktballetjes mix er zijn verschillende soorten maar je moet zelf kiezen, het hoeft niet persé voor gehaktballen maar door pasta en andere dingen is het ook erg lekker!

Voor twee ballen gehakt doe ik 1 ei, theelepel sambal, 1 teentje knoflook klein gehakt, 1 kleine ui gesnipperd, dan wat zout, peper en paneermeel. Goed door elkaar kneden, rondom bruin bakken, 20 minuten sudderen, wel steeds omdraaien. Eet smakelijk!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100