Wat voor ingrediënten zijn lekker in een salade met vinaigrette dressing

Hallo allemaal, ik moet in een groepje met scheikunde een salade maken met vinaigrette dressing. De dressing hebben we al zelf gemaakt en is goed, nu is mijn vraag: wat voor groente/fruit/sla is lekker in een salade met deze dressing?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Joh, hou het gewoon simpel: sla, komkommer en tomaat als basis en verder erin wat je in huis hebt en lekker vindt. Goed mengen en eten! Toegevoegd na 3 minuten: Een Franse oplossing: beetgare sperziebonen (lauw tot warm, niet heet), een gesnipperde ui even bakken en wat spekjes meebakken; door de sperziebonen mengen. Vinaigrette erover (vinaigre is overigens Frans voor azijn...) en goed omscheppen. Mjammie...

gerookte kip, geitenkaas feta, paprika, tomaatjes Toegevoegd na 19 seconden: ow en pijnboompitjes

Ijsbergsla. Met tropische vruchtjes die je bij de supermarkt koopt. Eventueel tomaat. En blokjes kaas. Klinkt raar maar is lekker. Misschien nog wat gebakken spekjes voor een beetje een zoute lekkere bijsmaak. Veel succes

Een mengsel van verschillende soorten sla, sterrekers of alfalfa, tomaten, maiskorrels, komkommer, geraspte wortel, reepjes witlof, reepjes bleekselderij en een rijpe avocado. Wat geroosterde zonnepitten erover strooien, en hardgekookte eieren in kwarten erbovenop.

Olijven! Stukjes komkommer, pijnboompitten, gekookt ei, tomaat, als je er van houdt gebakken spekjes

Artisjokken, heerlijk geheel te gebruiken en helemaal de bodem, hmm! Toegevoegd na 7 minuten: En ook blaadjes witlof, of stukjes paprika, of wat schijfjes courgette zijn heerlijk.

Zeer fijn gesneden witte kool. Met (gewelde) rozijnen en evt. walnoten.

groene paprika met kleine kip reepjes en kleine reepjes jonge kaas.

De lekkerste salade voor een vinaigrette vind ik altijd nog Salade Nicoise; Kook aardappelblokjes of krieltjes beetgaar, kook sperzieboontjes, haricots vert of prinsessenbonen ook beetgaar. Kook enkele eieren hard, pel ze en snijd in kwarten. Maak kropsla schoon door de stronk eruit te halen en de blaadjes te wassen. Verdeel de sla over de borden, schik de lauwe aardappel, de boontjes, de eieren, blokjes tomaat, rode uienringen en zwarte olijven op de sla, mooi verdeeld zodat het een kleurrijk geheel wordt. Ook lekker is plukken tonijn uit blik er bij te verdelen, maar hoeft natuurlijk niet. Verdeel hier nu de vinaigrette over en doe er evtl. nog wat kappertjes bij. Je kunt dit zelfs als lunch als maaltijdsalade eten met vers stokbrood, pistolet, ciabatta of ander lekker brood.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100