bbq voor een vegetariër wie heb er tips

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Oh, daar heb je veel keus (niet enkel die vegaworsten of groetenburgers). Bijvoorbeeld: - stukjes verse geitenkaas in aluminiumfolie met een beetje honing of - champignons of uien evt gevuld met kruidenboter/kaas; - courgettes in de lengte gesneden plakken van ca. 1 cm dik (bestrooid met olie, peper, zout, knoflook en evt. wat kruiden (paprika of basilkum en oregano); - dun gesneden en dan kleine rolletjes maken en met een sateprikker vast prikken (evt. gevuld met tomatenbrei met kruiden en een beetje kaas (met gehakt voor de niet-vegetariers) - half voorgekookte grote aardappels. Of zo in alufolie en dan als ze gaar zijn met kuidenboter of zaziki. - dezelfde aardappel, maar dan in dikke plakken gesneden (ca 2-3 cm). Tussen de plakken komen schijfjes knoflook of zalm. Plakken weer tegenelkaar leggen, in alufolie en de gril op. - banaan waaruit een strookje over de lengte is uitgesneden. Hier gaan stukjes chocola in, schilstrookje er weer overheen en het geheel in alufolie op de gril tot dat de banaan zacht is. Ook lekker als toetje. Smaakt allemaal prima en ik ben niet eens vegetarier. ;-)

In de supermarkt zijn er volop vegetarische burgers/braadworsten/groenteschijven/schnitzels etc. etc. te koop. Smaken erg lekker op de barbecue. Als er dan ook nog voldoende salades (groentesalade of pastasalade of couscous salade) aanwezig zijn, dan zul je de vegetariërs niet horen klagen. Verder kun je denken aan spiesjes met stukjes paprika, champignons, ui, aardappel. Tenslotte kun je héél veel vinden door te googlen. Zie bijvoorbeeld deze site: http://www.animalfreedom.org/paginas/informatie/barbecuerecepten.html Succes ermee.

MAISKOLVEN mmmmmmmm lekker. komkommerssalade stokbroodje kruiden boter. who needs the meat

alle groenten die je kent, en anders de vega burgergers. dus eigelijk alles wat je kan koken kan ook op de bqq

Vul eens een portabello ( groot soort champignon ) met kaas. En heel ouderwets een slokker. (uit onder meer de boekjes van W.G. van der Hulst) een appel met kaneel en suiker waar het hard uit is gestoken met een appelboor. Omwikkelen met wat aluminiumfolie en vaak verleggen. Smikkelen

Gepofte aardappelen, of als je een skottelbraaj hebt of een andere zonder rooster kun je verschillende groentes grillen..courgette is dan wel favoriet bij mij. Invrijven meit wat olie en zout. Paprika is ook lekker en natuurlijk de salades die je erbij kan maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100