Kun je een zelf gemaakte taart van cakebeslag het beste in zijn bakvorm laten afkoelen?

Het is zo'n oude bakvorm: rond, van metaal met een opstaande rand die eraf kan. Is het beter om die rand eraf te halen? Of maakt het niets uit? Het gaat mij erom dat de cake het lekkerste is: krokant van buiten en zacht van binnen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kan hem het beste gewoon in de springvorm af laten koelen, dat hard van buiten/zacht van binnen komt van het bakken en het beslag.

gewoon even een minuut of 10 in het blik laten,en dan de rand er af halen

Beste Twix, Ik laat hem altijd even in de oven staan met de deur open, om te drogen. Dan haal ik de rand eraf. Als hij bijna is afgekoeld doe ik hem weer helemaal in de vorm, dan blijft hij krokant en toch lekker zacht van binnen. Als hij koud is afdekken. Maar als je hem langer bewaart, kun je niet voorkomen dat de buitenkant veel minder krokant wordt. Het meest krokant is cake alleen de eerste dag, maar de smaak is de tweede dag het beste.

Om uitdrogen te verkomen kun je het beste de rand eromheen laten zitten. Invetten met boter en het beslag zorgt er ook voor of de cake krokant wordt. Voor een variatie kun je ook 1-2 laagjes filodeeg in je vorm doen voordat je de cake erin doet. Dan krijg je er een lekkere crunch omheen. Eventueel met gesmolten chocolade en fruit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100