Mijn afbak stokbrood kwam keihard uit de oven. Ik had de oven voorverwarmd op 190o (kan niet hoger). Ik had wel de uiterste tijd aangehouden.

Als ik het stokbrood een minuut korter in de oven doe is het brood niet gaar. Wat kan ik hieraan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De oven 10 minuten even voorverwarmen op 185 graden en dan de stokbroden even wat met water besprenkelen en op de aangegeven tijd afbakken ( af en toe even kijken of de kleur al goudbruin is) Eetse !

Een halve minuut korter bakken. Dan is het wel gaar. Gewoon ertussen in zitten en oefenen. :) Gebruik desnoods een stopwatch voor exacte tyd

Het brood een ietsjes vochtig maken met water voordat je het in de oven doet. Dit voorkomt dat het keihard wordt. Suc6 met je volgende broodjes :-)

Bronnen:
Eigen ervaring

Zou het helpen als je de oven juist lager zet?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100