Als je 's ochtends lasagne voor 's avonds maakt, moet je t dan al helemaal afbakken en 's avonds weer lange tijd in de oven doen??

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, je hoeft het dan niet af te bakken! Je kan het dan gewoon in de koelkast laten staan (afgedekt) en dan afbakken voor het eten. Je kan het ook al in de ochtend afbakken als je echt geen tijd hebt en het dan opwarmen voor het eten, maar is minder lekker (vind ik!) Eet smakelijk.

Nee nooit de pasta wordt dan taai en oneetbaar. Het garingsproces is al achter de rug, daarna is het slechte een kwestie van opwarmen.

Je moet de lasagne wel eerst helemaal afbakken, helemaal als er vlees in zit. Dus als alles goed gaar is, kan je 'em later gewoon opwarmen. De smaken zijn dan goed ingetrokken en vaak nog lekkerder dan net bereid! Je kan de lasagne beter niet heet in de koelkast zetten, maar gewoon in de warme oven laten wachten tot je weer thuis bent. Je kan dan ook 20 minuten van de bereidingstijd afhalen (lekker efficient!. Dank je voor de inspiratie, morgen lekker lasagne hier dus!

kort voorgaren, maar niet helemaal gaar, dan is het geen probleem maar dan word de binnenkant nog niet gaar omdat dat gewoon het langste duurt dus mijn tip: rauw wegzetten en s'avonds in een keer goed doen. kwaliteit blijft er beter door en het maakt qua tijd nauwelijks iets uit

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100