De meest gebruikte soepgroente bestaat uit;
prei, koolsoorten,ui, worteltjes, knolselderie en bladselderie.
Heel lekker vind ik het om er reepjes bleekselderij bij te doen en stukjes paprika. Zelfs plakjes champignons kan je rauw invriezen.
Wat ik vaak doe; Ik neem ziplock diepvrieszakken die je kan openen en weer sluiten. Koop op de markt; prei, selderij, broccoli, bloemkool, paprika's in 3 kleuren, worteltjes,sperzieboontjes, uien, en zo van alles wat er is.
Snijd alles apart, zorg dat alles goed droog is (uitlekken en afdeppen met keukenpapier) en vries alles in aparte zakken apart in. Tijdens het invriezen af en toe de zak doorkneden om de groenten los te houden. Bij het sluiten van de zak zoveel mogelijk lucht eruit zuigen en drukken.
Ik kan nu steeds die groenten eruit nemen die ik nodig heb of lekker vindt op dat moment.
Eruit schudden en de zak weer sluiten en terug in de vriezer. Ik vind bijv. broccoli lekker door de macaroni maar niet in de groentensoep. Dit geld ook voor andere groenten.