Ik ben dol op sushi maki! En zou het graag zelf een keer willen maken, iemand nog tips of een How to make? Thanks.

Weet jij het antwoord?

/2500

Speciaal van een Japanse kennis : Sushi Ingrediënten 2 kopjes witte Sushi rijst (ze noemen het kleverige rijst) 2 kopje Water 3 1 ⁄ 2 Theelepeltjes. azijn 1 schep. suiker (ik gebruik gerstemout) 1 theelepel zout (kan worden verminderd of weggelaten) Hoe te bereiden ? 1 Rijst in een grote kom met water wassen. Wrijf korrels voorzichtig; natte korrels breken gemakkelijk. 2 Afvoer van water met een vergiet bijvoorbeeld.. Herhaal deze stap 3 of meer keer totdat water bijna helder is.. 3 Laat de rijst voor ten minstens 30 minuten in de pan. Hierdoor heeft de rijst ruim de tijd water te absorberen. 4 Meng in de pot koken, rijst en juiste hoeveelheid water. Bedek met deksel. 5 Cook rijst op de middellange warmte tot water kookt. Breng het op kookpunt snel. 6 Wanneer het begint te koken, zet hoge warmte en koken gedurende 1 minuut. Open klep nooit tijdens het koken. Aangezien het deksel van de druk van de stoom stuiteren kan, is het beter om een gewicht, of sommige gerechten op de deksel. 7 Zet de warmte naar laag en 4 of 5 minuten doorkoken. 8 Verminderen hitte op de laagste instelling voor 10 minuten. Elke korrel van rijst absorbeert water en mollige wordt. 9 Uitschakelen van de hitte en laat staan, rijst bedekt met deksel voor 10 minuten. Gedurende deze tijd de korrels zijn toegestaan om "", en het koken is voltooid door de hitte behouden in de rijst en de muren van de pot. ( Sorry voor de wat kromme zinnetjes) Groet:Zoekertje

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100