Hoe lang kun je pesto bewaren in de koelkast (na openen)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In ieder geval nog 2 weken (volgens potje van AH in mijn koelkast). Als je er een laagje olijfolie op doet, zodat het als het ware "verzegeld" is, langer (geldt overigens ook voor olijven, gedroogde tomaatjes enz.)/

Aangezien pesto op oliebasis is denk ik dat je het wel een dag of 14 kunt bewaren (wel met deksel natuurlijk).

Als je er een laagje olijfolie opgiet kun je het langer bewaren. Uit ervaring kan ik zeggen dat pesto nog wel een maand te gebruiken is na opening in de koelkast.

Het beste kan je het potje na gebruik even schoonmaken aan de rand zodat er niets blijft zitten en het dan weer opvullen met een laagje olijfolie. Zorg wel dat de pesto er niet bovenuit komt, want dit geeft kans opschimmel. Na langere tijd kun je de olijfolie verversen. Let wel op dat ook het dekseltje pestovrij is! Houd je niet van het feit dat de olijfolie toch wat troebel wordt na een tijdje in de koelkast, doe dan de pesto in kleine ijsblokjesvakjes in de vriezer. Dit kan ook.

Ligt aan t merk wat je koopt. In 90% van de gevallen staat het hierop. Zoniet dan zou ik op safe spelen en 2 weken aanhouden......

Echt behoorlijk lang! Staat er geen schimmel op (vooral aan de randen controleren) en ruikt het niet vies, dan is het nog eetbaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100