Ik zoek een recept met kip(filet), div. soorten groente en wie weet wat nog meer om een paar grote pannen "kippenprut" te maken en in te vriezen.

Heeft iemand een goed (kort) recept?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja ik weet er een paar. Hier is er 1. 300 gr kipfilet in blokjes snijden, insmeren met kerrie. Braden in olie in de pan. Eruithalen. 1 ui fruiten. 1 rode en 1 groene paprika in stukjes erbij doen. ca. 150 gr. champignons in plakjes erbij doen. Even smoren, ca 5-10 minuten. Kip er weer bij doen. 1 zakje kerriesaus aanmaken volgens de gebruiksaanwijzing op het pakje. (Er zijn verschillende soorten). Neem niet een te kleine pan hiervoor. Prut erbij doen. 100 gr Tauge erbij. 1 banaan en een blikje ananasstukjes erbij. Lekker met rijst. Eet ze!

Vanavond nog gegeten: Oosters gekruide kip met rijst. In blokjes gesneden kip 2 minuten aanbraden in wat olie en 1 eetlepel mix voor nasi toevoegen. Nog 2 minuten bakken, een zak nasi/bami groente, de rest van de mix en 150 ml water toevoegen en nog 4 minuten bakken. Na het ontdooien en opwarmen ketjap naar smaak en een handje ongezouten pinda's toevoegen. Serveren met gekookte rijst. Of ook lekker: blokjes kipfilet bakken, halverwege een zak Italiaanse roerbakgroente toevoegen. Als deze bijna gaar zijn een flesje kookroom erbij doen en naar smaak pesto toevoegen. Eventueel nog wat andere Italiaanse kruiden erbij, af laten koelen en invriezen. Serveren met pasta naar keuze. Voor de variatie kun je de Italiaanse groente ook vervangen door kleine tomaatjes.

Kippenprut is met zoveel soorten groenten en kruiden te varieren dat ik enkel een van mijn favorieten kan geven. Kip-curry: Rooster wat komijnzaad en mosterzaad en korianderzaad (van allen een eetlepel) en iets cayennepeper in een droge pan en vijzel het fijn. Bak ik de pan de kip (filet) aan en doe het kruidenmengel erbij. Na 5 minuten bakken een halve liter bouillon en een half potje kokosmelk. Laat dit nog een uur sudderen tot de smaken goed zijn ingetrokken. Lekker met rijst! Toegevoegd na 4 minuten: En nog lekkerder met als extra een handvol cashewnoten!

Surinaamse Roti :-)

Kipfilet met groenten vind ik vooral lekker als je het roerbakt, bijv. met paddenstoelen, bosuitjes, paprika, taugé etc. Wat cashewnoten en sojasaus of oestersaus erbij, heerlijk! Maar dat is niet zo lekker om in te vriezen. Misschien is een stoofpotje dan een beter idee, bijv. deze: Kipfilet met groenten in witbier (voor 4 personen, hoeveelheden kun je vermeerderen): 200 g winterwortel 400 g prei 250 g sperziebonen 2 lente-/bosuitjes 5 bolletjes gember 500 g kipfilet peper en zout 1 theel. gemberpoeder 25 g boter 1 flesje witbier 150 ml kippenbouillon (van tablet of uit pot) 2 eetl. gembersiroop (uit het potje) 1 eetl. maïzena Voorbereiden: Schrap de wortel, was hem en snijd hem in stukjes. Snijd de prei in ringen en was ze. Haal de sperziebonen af. Snijd de uitjes in ringen en de gember in stukjes. Verdeel de kipfilets in blokjes en bestrooi deze met peper, zout en gemberpoeder. Bereiden: Verhit de boter in een braadpan en bak de kip in ca. 5 minuten lichtbruin. Voeg wortel, prei, gember, bier, kippenbouillon en gembersiroop toe. Stoof met de deksel op de pan zachtjes 45 minuten. Voeg de sperziebonen de laatste 15 minuten toe. Roer de maïzena met 2 eetlepels koud water glad en voeg dit al roerende aan de stoofpot toe tot een lichtgebonden saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout. Strooi de bosuitjes erover. Tip: Geef de schotel met aardappelen in de schil. Variatie: Neem pils in plaats van witbier. Vervang de sperziebonen door peultjes.

Bronnen:
Boodschappen

Marokkaans kip & groenten pannetje. Ingrediënten voor 4 personen(per pan): * 1 eetl plantaardige olie, * 500 g kipfilet in blokjes, * 1 theel zout, * 1 gehakte ui, * 2 knoflooktenen uit de pers, * 2 flinke wortels,geschild,in schijfjes, * 2 stengels bleekselderij,liefst geschild,in schijfjes, * 2 cm verse gemberwortel,geschild en ragfijn gehakt, * 1/2 theel zoete paprikapoeder, * 3/4 theel komijnpoeder, * 1/2 theel gedroogde oregano, * 1/4 theel cayennepeper, * 1/4 theel kurkuma, * 350 ml (warme) kippenbouillon, * 200 g tomatenblokjes op sap, * 50 g tomatenpuree, * 200 g kikkererwten (pot of blik), * 1 courgette in schijfjes, * 1 eetl vers citroensap. 1) Kipblokjes zouten.Olie in een grote pan verhitten en de kip op een middelhoog vuur bakken tot deze bijna gaar is.Uit de pan scheppen en opzij zetten voor later. 2) Ui,knoflook,wortel en bleekselderij in dezelfde pan zachtjes laten bakken tot ze zacht worden.Voeg nu de gemberwortel,paprikapoeder,komijnpoeder,oregano,cayennepeper en de kurkuma toe,schep goed door elkaar en laat op een hoog vuur onder voortdurend omscheppen 1 minuut meebakken. Blus af met de kippenbouillon,roer de tomatenblokjes en tomatenpuree erdoor,voeg de kipblokjes toe,zet het vuur zo laag mogelijk en laat 10 minuutjes pruttelen. 3)Kikkererwten en courgette toevoegen,opnieuw aan de kook brengen en met het deksel op de pan nog 15 minuten laten stoven. Op smaak brengen met het citroensap en eventueel nog wat zout. Lekker met couscous. Het lijkt veel werk maar wanneer je alles vantevoren klaar zet (10 minuten) dan ben je binnen 30 minuten klaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100