Is het in verhouding niet veel duurder, om elke keer een maaltijd uit diepvries op te warmen in de magnetron ?

Dan elke dag vers te koken, want anders moet je eerst op gas koken en dan nog eens na invriezen in magnetron gooien.

Toegevoegd na 5 minuten:
Mijn vraag is

Is het goedkoper om elke dag vers te koken, dan invriezen en daarna op te warmen in de magnetron.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat het allemaal niet veel uitmaakt. Iedere dag vers is geen magnetron gebruik, maar je moet wel elke dag koken en energie gebruiken. Een dubbele portie koken vergt niet meer energie dan een enkele portie, maar moet ingevroren worden. Dus koken invriezen ontdooien = 2 dagen eten koken vandaag, koken andere dag is ook 2 dagen eten

De besparing zit hem vooral zit in je tijd, niet zozeer in de energie die je zou besparen.

Gekochte diepvriesgroenten zijn doorgaans goedkoper dan vers en zeker niet armer aan vitaminen omdat ze vers van het land worden geblancheerd en diep gevroren. Bovendien gaat het sneller omdat je diepvries niet hoeft schoon te maken. Bovendien is diepvries al enigszins gegaard omdat diepvriesgroenten geblancheerd worden (= even de kook er over). Koken en dan invriezen is een apart en heel ander verhaal.

als je soep kookt is het lekkerder , als het iets meer is de rest kun je in bakjes doen voor de diepvries

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100