Dit is een gerecht uit Kenia met boerenkool:
Ingrediënten:
1/2 kg boerenkool of spinazie,
1-2 fijngehakte uien,
2-4 fijngehakte tomaten,
restjes vlees,
groene paprika, in reepjes,
1-3 eetlepels olie,
peper en zout,
1 theelepel sambal badjak.
Bereiding:
Fruit de uien in een grote braadpan glazig.
Voeg de tomaten en de paprika toe, en restjes vlees, die u toevallig bij de hand hebt.
Kook de spinazie of boerenkool en bak de rest tot het door en door heet is.
Voeg dan de gekookte, fijngehakte spinazie of boerenkool toe en laat het gerecht op laag vuur nog 20-30 minuten sudderen, totdat het mengsel goed gemengd is.
Naar smaak peper en zout toevoegen, eventueel ook 1 theelepel sambal badjak.
Toegevoegd na 1 minuut:
Dit is mischien wel makkelijker ;)
Boerenkool ovenschotel
Met deze kou is boerenkool bij velen een favoriete groente. Onderstaand een recept met boerenkool in een ovenschotel, toch weer eens wat anders...
Ingrediënten (4 personen)
750 gr boerenkool
1 kg kruimige aardappelen
Beetje melk
1 pakje monchou roomkaas
2 vleestomaten
100 gr geraspte kaas
zout en peper