Kan ik custard vla ook in de magnetron maken? Zo ja, hoe?

Hoe ik ook roer, de vla brandt altijd iets aan. Vandaar mijn vraag of ik dit ook in de magnetron kan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dat lukt wel, eerst de melk in magnetron koken. papje van wat melk met custard/suiker er door roeren en weer aan de kook brengen in magnetron en daarna weer goed doorroeren. Laten afkoelen (afdekken met plastic folie zodat je geen velletje krijgt) en dan weer goed door roeren en dan is het weer mooi glad.

Dat lijkt mij niet. Vla moet je blijven roeren inderdaad en in de magnetron zal de buitenrand weer aankoeken. Probeer eens op een sudderplaatje en roer met een brede houten spatel goed over de bodem.

Ja, maar met volle melk en dikke wand (glas) is er minder kans op aanbranden, maar roeren in de melk in de magnetron lijkt mij onmogelijk.(tenzij je een ijsmachine zou kunnen gebruiken/installeren).

Ja dat kan gemakkelijk! Maak het mengsel aan en doe dit in de magnetron op half vermogen, en roer het door na elke minuut. Het moet wel 4 of 5 minuten in totaal, en laat het daarna nog even 2 minuten staan. Klaar!

Je kan het beter niet in de magnetron maken. Wat heel makelijk is..! Au bain marry.. Je zet een kookpan op het vuur met water. Je wacht tot het kook. Je verwarmt de melk. Gooi de melk over ineen bak die ok de pan met water past. Zet de bak op de kookpan en zet het vuur lager. Mengsel toevoegen en goed blijven roeren..

Ik zou het persoonlijk zelf niet doen. De lekkerste custard maak je zelf in een pannetje op het vuur. Dat het aanbrand komt waarschijnlijk door dat het vuur te hoog staat. Dat is typisch Nederlands, hollanders willen te snel. Oftewel: gebruik een een ouderwets warmte verdelers plaatje (als je op gas kookt tenminste) en zet het vuur van het kleinste pitje op zijn laagst. Gebruik van een houten lepel (je weet wel, z'n groot geval die je moeder altijd gebruikt;)) is ook wel aan te raden. Zo kun je namelijk goed over de bodem roeren. Ohja.. en blijf goed roeren! ... dan kan het eigenlijk niet mis gaan. suc6!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100