Kan ik zelf paprikachips maken waarvan de kwaliteit vergelijkbaar is met die van chips uit de winkel? Hoe doe ik dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zelfgemaakt is veel lekkerder. Dan weet je tenminste dat het echte aardappelen zijn, en niet gemaakt van een of ander wazig meel met smaakstoffen. Ingrediënten voor 4 personen •600-800 gr aardappelen •zout of kruidenzout •desgewenst paprikapoeder KEUKENGEREI: groenteschaaf, keukenpapier, frituurpan 180 graden) schuimspaan, vergiet met daarin keukenpapier die het vet opneemt. Bereidingswijze Schil de aardappelen dun, en was en droog de aardappelen daarna goed. Verwarm het frituurvet. Schaaf een paar aardappelen in niet te dunne plakken, droog deze goed af en bak de plakjes in 2-3 minuten in het frituurvet gaar en mooi van kleur. Bak niet te veel plakjes tegelijk om overbruisen van het vet te voorkomen. Schep de gebakken aardappelplakjes uit het frituurvet, laat overtollig vet in de pan teruglopen en laat de chips daarna in het vergiet nog even uitlekken. Schaaf en bak vervolgens de rest van de aardappelen en serveer de bestrooid met zout of kruidenzout en wat paprikapoeder http://www.recepten.net/recept.html?recept=chips1

Bronnen:
http://www.smulweb.nl/1130191/koken/recept...

Aardappel. Paprika heeeeeel veel zout. In de over klaaar :))))

Dunne plakjes aardappel frituren, dan bestrooien met een mengsel van paprikapoeder en zout in een verhouding van ongeveer 1:2 (dus bijv. 1 eetlepel pap.poeder, en 2 eetlepels zout), je kan een beetje cayennepeper toevoegen of pittig paprikapoeder gebruiken voor wat meer kick...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100