Welk zout is zouter keukenzout of zeezout? Of is er geen verschil?

Weet jij het antwoord?

/2500

Keukenzout is natriumchloride. Zeezout bestaat uit meerdere zouten: magnesiumchloride, magnesiumbromide, natriumsulfaat en óók natriumchloride. Toegevoegd na 1 minuut: Zeezout bevat ook calciumchloride. Toegevoegd na 17 minuten: Met zeezout bedoel ik zout uit de zee. Als je zeezout koopt hoeft het niet per se uit de zee te komen en het hoeft ook niet per se al die zouten te bevatten. Zeezout is geen beschermde term. Toegevoegd na 34 minuten: Er schijnt wel een verschil in smaak te zijn. Maar of je een van de twee zouter mag noemen? Maar het ligt er ook aan waar het zout vandaan komt. Zout uit de dodezee heeft veel minder natriumchloride dan normaal maar wel meer kaliumchloride en magnesiumchloride. Het zeezout met de breedste samenstelling aan mineralen is het diepzee zeezout uit Hawaii. Behalve dat het erg gezond is, heeft het een bijzonder aangename smaak, naar schijnt.

Er is geen verschil, zout is zout (natriumchloride). Keukenzout wordt onder andere gemaakt uit zeezout. Dat wordt dan gezuiverd en er wordt een heel klein beetje jodium toegevoegd.

Het is allemaal hetzelfde. Geloof niet in zeezout, dit komt niet uit de zee, maar gewoon uit gebergte. Omdat er 5 miljoen jaar geleden zee was, mag dit zeezout worden genoemd. Echt waar, was bij KVW van de RVU op Ned3.

ze zijn even zout ons zout is ook uit de zee gekomen alleen heel lang geleden Zeezout dat nu gewonnen wordt zal zelfs eerder verontreinigd kunnen zijn omdat we lange tijd in de 20e eeuw de zee als afvalreservoir hebben gebruikt Denk aan lozingen bij kernafvalverwerkingsfabrieken, stoten van zuren die bij de productie van titaanoxide vrij kwamen Ook mulieurampen hebben daar toebijgedragen Er is dus geen verschil tussen zout dat in Twente uit de grond wordt gehaald en zout dat in zoutpannen door verdamping van water wordt gewonnen

Zeezout dat je in de supermarkt koopt is eigenlijk gewoon geraffineerd tafelzout in grotere kristallen. Natuurvoedingswinkels en toko's verkopen echt zeezout en wel Himalayazout of een goede kwaliteit grijs zeezout, want die moet je hebben wil je het profijt hebben van de vele mineralen die alleen hierin zitten. Proeven doe je het niet echt, want voor ons is zout nu eenmaal zout. Het heeft echter wel betere eigenschappen voor je lichaam vanwege de meer natuurlijke mineralen die echt zeezout nog bevat en 'schoongemaakt' tafelzout niet.

Het zijn uw smaakpapillen die uitmaken wat zouter is. Wanneer u bijvoorbeeld een beetje zout op een gekookt eitje doet, kan het lekker zijn. Maar gooit u dezelfde hoeveelheid zout op een (ik zal maar zeggen) stukje fruit dan is het ZOUT. Zeezout wordt wel degelijk anders gewonnen dan keukenzout, het is de vraag niet, maar om even uit te leggen dat er een verschil is zonder in moeilijke details te treden, wil ik het even kwijt. Keukenzout bestaat hoofdzakelijk uit natriumchloride. Zeezout daartegen heeft buiten natriumchloride ook nog magnesiumchloride, natriumsulfaat, calciumchloride en magnesiumbromide. De laatste vier dan wel in kleine hoeveelheden in verhouding met natriumchloride, maar door deze samenstelling geeft het toch een andere smaak dan keukenzout. En nu ligt er maar aan wat vind u lekkerder. Denk even terug aan het eitje en stukje fruit. Ik persoonlijk gebruik graag Middellandse zee zeezout op bijvoorbeeld rauwkost-, wok- en salade-groente(n), het geeft net dat iets andere smaak. Gooi ik er iets meer zout op doordat het niet 100% natriumchloride is, zal het ook net zo zout zijn. M.v.g., Gert B.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100