Ik lust geen champions,heeft iemand een recept zodat ik ze wel gaat lusten.

Ik hou niet van dat zachte en glibberige

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

goed lang bakken in veel boter, dus niet tot ze gaar zijn ( grijs grauw van kleur) maar tot ze echt goed bruin zijn, dan zijn ze ook zeker niet meer zacht en glibberig, en komt er eenstofje vrij in de champignon wat licht verslavend is, op die manier blijf je eten tot de pan leeg is ( het bruinkleuren is de maillard reactie en veranderd de smaak van het product) met goed peper en zout erop dat is lekker ;) als je ze dan nog niet lust kan je er ook wat suiker aan toe voegen ipv peper en zout, dan worden ze zoet, klinkt raar maar ook best lekker grtzz dennis van hoof ( niv 3 zelfstandigwerkend kok)

Ik vind ze rauw altijd wel lekker. Ik maak soms pizza en knabbel dan tussendoor wat van die dingen weg. Op pizza zijn ze ook lekker. Niet zo glibberig ook.

In kleine stukjes snijden en bakken in een pan. Beetje kruiden erbij. Lekker. Ze zijn dan niet meer glibberig.

misschien moet je met de soep beginnen en dan de "stukje" heel klein maken, dan lijken ze in ieder geval niet glibberig

Jazeker. Bakken in een pan, vocht af en toe uit pan laten glijden. Dan flinke scheut ketjap erin en meteen daarna veel knoflookpoeder. Poeder is belangrijk, dat "smelt" als het ware de ketjap aan de champignons. Lekker lang door bakken en blijven scheppen. Als ze klein, donker en geschrompen zijn, proeven en eten. Heerlijk..... Toegevoegd na 1 uur: Geloof me nou, simpel, erg makkelijk en vooral erg lekker.

Mijn kinderen lusten ze alleen als ik ze lang en hard bak, dan is dat zachte glibberige niet meer terug te vinden.

Champignons bevatten veel vocht. Als je ze flink doorbakt verdampt dat vocht waardoor ze wat gaan bruinen en een wat steviger textuur krijgen. Scheutje wijn en een scheutje room met peper en zout en eventueel een drupje Worcestershire saus erbij en je hebt een heerlijke afdekking voor je biefstukje of varkenshaasje. Het bakvocht van het vlees doe je er natuurlijk ook bij.

Een verse champignon is niet glibberig maar voelt droog aan. Er moeten geen donkere plekken op zitten, dan zijn ze vers. Snijd het voetje bij en borstel ze evtl af. Snijd de champignons in de lengte in plakjes. Laat boter bruin worden in de koekenpan, de champignons erbij en bakken maar. Na een minuut of 5 treedt er vocht uit. Nu pas wat zout en peper erover malen of een paar kruimels van een bouillontabletje. Je ziet het vocht nu sneller verdwijnen dan dat het kan verdampen, omdat het weer wordt opgenomen door de champignons. Laat ze nog even staan , want als je ze echt mooi droog bakt verdwijnt ook het rubberachtige ervan. Nu fijngehakte peterselie en/of bieslook erdoor doen en op smaak maken met een paar druppels wijnazijn en Worcestershire sauce. Gewoon op verse tast met een lekker glas witte wijn. Heerlijk! Toegevoegd na 56 seconden: corr. toast.

Eet ze rauw, het lekkerst als ze heel vers zijn. De delicate smaak heeft niet veel meer nodig, dus zelfs puur kan ik er echt van genieten, en helemaal i.c.m. een kaasplankje met een lichte port.

in de wok met allemaal andere groenten :D

Wat ik een heel lekker en verrassend recept vind: Gebakken champignons met sojaroom Ingrediënten: champignons sojaroom (sojacuisine) of eventueel gewone room) gistvlokken paprikapoeder knoflookpoeder olie om in te bakken De champignons bakken in wat olie, af en toe het vocht dat vrijkomt afgieten. Aan het einde behoorlijk wat paprikapoeder toevoegen, wat sojaroom (sojacuisine) en gistvlokken toevoegen. Eventueel wat knoflookpoeder. De combinatie van de wat bittere gistvlokken en paprikapoeder en de wat zoetere sojaroom maakt het echt heel erg lekker.

je doet een bakje champignons in een pan met wat zout en peper en een scheut citroensap. dit breng je aan de kook en laat dat 3 min. koken. af laten koelen in het vocht. ondertussen doe je in een bakje 2 eetlepels mayo, 2 eetlepels tomatenketchup, een ons gekookte hamblokjes, een eetlepel bieslook, een theelepel gebroogde dragon, een mespuntje kerrie en een half theelepeltje mosterd, dan nog een beetje citroensap en een koffielepeltje cognac of sherry. dit door elkaar husselen en dan de champignons boven dit bakje in plakjes snijden en erdoor mengen. het beetje vocht dat nog uit de champignons komt maakt het geheel wat smeuig. lekker met stokbrood

doop ze in de gesmolten kaas en maak ze in kleine stukjes en doe er wat kruiden bij een snufje zout en ik zal zeggen smullen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100