Weten jullie leuke picknick recepten?

die je niet koud hoeft te houden??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor een uitgebreide Bourgondische picknick vul je je picknickmand met de volgende eet- en drinkwaren: * Rode en witte wijn. Stem de keuze van de wijnen af met de hapjes die je hebt meegenomen. Natuurlijk zorg je ook voor een voorraad koel water en brood zodat je tussen de wijnen door je smaak kunt neutraliseren. * Broodjes. Diverse luxe belegde broodjes zijn ideaal om de stevige trek te stillen. Zorg voor diverse smaken zodat er voor ieder wat wils is. * Koude pastasalade. Een heerlijke, koude pastasalade mag niet ontbreken tijdens een zonnige lunch. Maak zelf een pastasalade met pijnboompitten, zongedroogde tomaten, zwarte olijven en rucola. * Snacks. Enkele soorten kleine snacks zoals gevulde dadels, kipspiesjes en kleine gehaktballetjes kunnen heerlijk zijn als tussendoortjes tijdens de lange middag. * Diverse soorten kaas. Denk aan zachte kaasjes zoals Port Salut of brie. Ook wat stevigere, pittige kaasjes zoals truffelboerenkaas en Beaufort mogen natuurlijk niet ontbreken. * Zoete hapjes. Neem ook wat hapjes mee om de zoete trek te stillen. Denk aan muffins, cake of bonbons.

Allerlei cake, muffins, scones en broodjes en allerlei salades die eerst verhit zijn. Groentesalade, gebakken aubergine, courgette enz.

Zeker op zomerse dagen: een lekkere pastasalade! Hoef je niet koud te houden, want smaakt lauw ook heerlijk, dan proef je de smaken juist beter. Dit is mijn favoriete recept (en grote zomerhit onder mijn vrienden): 400 gr. Fusilli tricolore 1 kruidenbouillonblokje 1 rode paprika, in reepjes 1 bakje romaatjes, in kwarten 1 komkommer, geschild en in stukjes stuk feta, in blokjes evt. handje olijven zakje basilicum, in reepjes gescheurd handje pijnboompitten, geroosterd potje rode pesto scheutje balsamico-azijn Kook de pasta gaar in ruim water met kruidenbouillonblokje. Giet af en spoel met koud water. Bereid alle overige ingrediënten en schep ze door de nog lauwe pasta. Laat de smaken minimaal een halfuur intrekken. Heerlijk met een glaasje rosé erbij.

Boontjes & feta fritatta Ingrediënten: * 200 g schoongemaakte dunne sperzieboontjes of haricots vert, * 2 eetl olijfolie, * 1 kleine rode ui,geschild en fijngesneden, * zeezout flakes en versgemalen zwarte peper, * 6 grote scharreleieren, * 100 g feta kaas,verkruimeld, * klein bosje verse munt,alleen de blaadjes. Ook nodig:ovenvaste koekenpan - kom - grill - groot bord. 1) Kook de boontjes gedurende 4-5 minuten in een pan gezouten water,giet af en spoel met koud water,laat goed uitlekken. 2) Verwarm de olijfolie in een kleine ovenvaste koekenpan op een laag vuur.Voeg de ui toe en breng op smaak met wat zeezout flakes.Bak gedurende 8 minuten op een heel laag vuur tot de ui zacht maar niet bruin is. 3) In de tussentijd:verwarm de grill voor op de hoogste stand.Klop in een kom de eieren zo luchtig mogelijk,breng ze op smaak met zeezout flakes en versgemalen zwarte peper. 4) Zet het vuur onder,de inmiddels zacht geworden ui,iets hoger en schenk de losgeklopte eieren erbij.Bestrooi met de verkruimelde feta,de muntblaadjes en de boontjes.Laat de pan op het vuur gedurende 2-3 minuutjes.Niet roeren! 5) Zet de pan onder de voorverwarmde grill en bak de fritatta nog 3-4 minuutjes,of totdat de bovenkant stevig en licht goudbruin is. 6) Leg het grote bord ondersteboven op de pan en keer het hele zaakje om zodat de fritatta netjes op het bord ligt. 7) Snij de fritatta in puntjes en geef er puntjes Turks of Marokkaans brood bij. Of bak zelf een heel snel,lekker kaasbroodje: Ingrediënten: * 150 g zelfrijzend bakmeel, * 1 theel bakpoeder, * 100 g geraspte pittige kaas, * 2 eetl fijngehakte bladpeterselie, * 100 ml dikke yoghurt (bijv: Griekse), * 2 eetl melk, * 2 eieren, * boter om je bakplaat in te vetten,of bakpapier. Vet de bakplaat in of leg er bakpapier op. Verwarm de oven voor op 180 graden C. *mix het bakmeel,bakpoeder,kaas en peterselie in een kom. * klop in een andere kom de yoghurt,melk en eieren tot ze goed gemengd zijn. * doe het kaasmengsel bij het eiermengsel en meng goed door elkaar.Vorm met je handen een broodje. * bestrooi je werkvlak met wat bloem,leg het broodje erop en kneed zachtjes door. * leg het broodje op de bakplaat,snij de bovenkant een paar keer in met een scherp mes en schuif de bakplaat in het midden van de oven. Bak gedurende 12-18 minuten,of totdat het broodje goed gerezen en goudbruin is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100