wat is het verschil tussen minuutsuiker en gewone suiker?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mogelijk is minuutsuiker hetzelfde als wat wij in het Nederlands geleisuiker noemen. Dat is kristalsuiker waar pectine en citroenzuur aan toegevoegd is. Daarmee is dan gelijk het verschil duidelijk. Pectine is een onderdeel van de celwanden van planten en vruchten. Dat heeft de eigenschap dat het met suiker een gel vormt. In combinatie met suiker wordt het dan ook gebruikt als verdikkingsmiddel. De bekendste toepassing is in jam. De meeste vruchten bevatten weliswaar pectine, maar niet genoeg om bij het jam maken een dikke gel te krijgen. Daarom wordt aan jam pectine toegevoegd. Het zit bijvoorbeeld in de speciale suiker die in de handel is voor het maken van jam (geleisuiker). Pectine en suiker vormen bij verhitten een netwerk, bij kamertemperatuur niet. Daarom wordt het pas dik bij het koken van de jam.

Bronnen:
http://www.food-info.net/nl/qa/qa-wi6.htm

Minuutsuiker is de Vlaamse benaming voor geleisuiker. Zij noemen het minuutsuiker omdat het maar enkele minuten (meestal 4 min.)hoeft door te koken samen met het fruit dat je als jam wilt conserveren.

Hallo Astrea, Goede vraag! Minuutsuiker is de Vlaamse benaming voor onze geleisuiker en wordt gebruikt om jam te maken. Aan de suiker is onder andere geleermiddel toegevoegd. Groet, Kathelijne Diëtist Suikerstichting Nederland, Kenniscentrum Suiker & Gezondheid

Bronnen:
www.suikerinfo.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100