Is mosterd ongezond?

Zitten er in mosterd stoffen waardoor je mosterd beter zou kunnen mijden?

Toegevoegd na 4 uur:
En hoe zit het met het zoutgehalte?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee hoor, het is juist andersom. Mosterd is niet alleen lekker, er worden ook tal van heilzame werkingen aan toegekend. Zo ook in de geneeskunde en farmacie. Niet alleen tijdens maar ook na de maaltijd heeft het kleine mosterdzaadje veel te bieden. - Mosterd breekt vetten af en versnelt de spijvertering. De olie in de mosterd stimuleert de spijsorganen, de lever scheidt meer gal af waardoor de spijsvertering beter verloopt. - 's Winters wordt je minder snel koud als je mosterd eet. - Is eetlustopwekkend. - Helpt enkele symptomen van reumatiode artritis (een vorm van reuma) te verminderen. - Verlaagt de bloeddruk. - Verlicht migraines. - Een kompres met mosterd heeft een kalmerende werking bij een pijnlijke keel, bronchitis, astma en longontsteking - Een kompres met mosterd op je onderrug verlicht irritatie in de nieren. Toegevoegd na 4 uur: Hollandse mosterd is een scherpe fijne mosterd. Deze soort heeft een voor mosterd zeer laag zoutgehalte en kan daardoor goed passen in een Na+ verlaagd dieet (Na+ gehalte is 1 gram per 100 gram mosterd). Toegevoegd na 4 uur: Franse mosterd blijkt over het algemeen veel zout te bevatten.

Bronnen:
http://gezondheid.blog.nl/hart-en-vaatziek...
http://www.marnemosterd.nl/nl/gezond-leven
http://www.marnemosterd.nl/nl/product/3-co...

Ik ben een mosterdliefhebber pur sang. Ik koop verschillende soorten in binnen- en buitenland en ik maak het ook zelf van de mosterdplantjes die ik in mijn volkstuin kweek. Allemaal puur natuur. Allemaal eerlijk. Geen hond die mij wijsmaakt dat mosterd ongezond is.

Mosterd is over het algemeen een gezonde smaakmaker, maar er is een kleine kans dat je er allergisch voor bent.

Nee mosterd is heel gezond en natuurlijk. Het enige dat men durft toe te voegen is een bewaarmiddel E224 , dat ook in veel bieren en wijn zit.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kaliummetabisulfiet

Een bekend gezegde is: van mosterd ga je liegen. Verder zou ik geen nadelige eigenschappen van mosterd kunnen bedenken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100