Schuim afschepen: Hoe het meest effectief?

Vanwege een vraag en het antwoord op die vraag ben ik momenteel 'snert' aan het maken. De spliterwten koken maar er ontstaat schuim hoewel ik de erwten eerst gewassen heb. Met een schuimspaan lekt er veel door de gaten, met een theezeefje is het veel scheppen.
Hoe doen jullie dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je de soep niet hard laat koken kan je de schuimspaan voorzichtig over het oppervlak laten gaan. Je kunt het meeste verwijderen. Omdat het straks toch dikke soep wordt hoeft dan niet nauwkeurig. Als je heldere bouillon zou maken is het wat anders. Dan zou je de bouillon door een passeerdoek kunnen halen of de eiwitten kunnen binden. Maar voor erwtensoep is het niet nodig. Toegevoegd na 3 minuten: Eigenlijk zou ik niet teveel weghalen. Het zijn allemaal voedingstoffen. De grote bruine vlokken met de schuimspaan, de rest laten staan. Zie ook het antwoord op de eerdere vraag "waarom je bouillon moet afschuimen" met het antwoord van mij en pantaeo (is een heel goede kok). Toegevoegd na 10 minuten: Zie video van Foodtube voor het basisrecept.Rond 6 minuten in het filmpje zie je hoe de kok de soep afschuimt.

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/bouillon-af...
http://www.youtube.com/watch?v=Wf4Ecm2-7sU

Het gas laag zetten(zodat het niet overkookt) gewoon weg scheppen met een normale lepel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100