Kan je kroepoek ook zonder gernalen vismeel maken ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met deze twee antwoorden ga ik zelf twijfelen anders had ik gezegd nee. Maar een leuke variant is misschien emping of emping blado..dat is niet gemaakt van vis, maar puur plantaardig. Wel aan te raden om dat te kopen in de toko, die uit de supermarkt is echt lang zo lekker niet. (En net als kroepoek ook erg leuk om zelf te bakken)

Jazeker, Kroepoek is dun gebakken meel, en mijn schoonmoeder, een javaanse, maakte het altijd zonder garnalen klaar. Dat vond zij maar Hollands

Nee, of tenminste : dan mag het eigenlijk geen kroepoek meer heten. (Officieel is het trouwens garnalenpasta). Maar je kunt wel allerlei varianten / alternatieven maken die er op lijken van bijvoorbeeld cassave, of melindjoenoten (emping) . Toegevoegd na 4 minuten: Ik vergeet de tapioca. Die gaat ook in 'gewone' kroepoek (oedang) trouwens.

De echte kroepoek smaak krijg je niet zonder de garnalen. Maar er bestaan wel plantaardige variaties op. Door ze te maken van cassave of van tapioca. Bij een toko kan je bijvoorbeeld emping en rempejek kopen.

In de toko hebben ze heel veel verschillende smaken, ook wel garnaalloos

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100