Wat is dit voor groente ?

Ik heb ze hier in de supermarkt al een paar keer zien liggen, maar bij mijn weten ben ik ze in Nederland nog nooit tegengekomen. En zonder naam is het lastig zoeken.
Nu zag ik het gisteren langskomen in een youtube-filmpje (dat overigens het bekijken waard is - zie http://www.youtube.com/watch?v=kAG39jKi0lI), en nu wil ik weten wat het zijn ook.

Het gaat om de witte, wortelachtige / mini-rettich-achtige groente in het cirkeltje, net onder de bloemkooltjes. Wat is het, hoe heet het, waar smaakt het naar en vooral : hoe maak je het klaar ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Peterseliewortel. Evenals bonen en pastinaak ook in soep te gebruiken. Of in stoofpotten.

Volgens mij is dat een pastinaak. Best smakelijk.

Dat zijn pastinaken. Het is een witte wortel. Past goed in stamppotten. Als je de helft aardappel en de helft pastinaak gebruikt heb je minder koolhydraten. Toegevoegd na 56 seconden: Natuurlijk ook lekker in roerbakgerechten, ovenschotels en vis.

pastikanen

dat zijn pastinaken. je kan er een heerlijke puree van maken, heel fijn van smaak. ze vallen onder "vergeten groentes" maar je ziet ze weer steeds vaker.

Pastinaak inderdaad! Je kunt ze bereiden als winterwortel (stoven/koken/rauw) en je eet ze op dezelfde manier, meestal als toevoeging aan een gerecht omdat ze een typische zoete smaak toevoegen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Pastinaak

Het zouden goed raapjes kunnen zijn. Voor pastinaken lijken ze me te klein. In Engeland hebben ze witte langwerpige raapjes, dus dat zou goed de soort op youtube kunnen zijn. Ik las dat jij in Duitsland bent en daar worden raapjes meer gegeten dan hier. De Herbtstrübe is ook wit, klein en langwerpig, allerdings ligt die bij mijn weten nu in januari niet meer in de schappen. Kijk nog eens als je ze ziet hoe ze heten, als er iets met Rübe bij staat is dit dus een raap,een knol-of wortelgroente. Wij kennen het meiraapje hier het best, die hebben ze daar ook, in het voorjaar. Raapjes worden in Duitsland normaliter gewassen, geschild, in mooie vormpjes gesneden( getourneerd) in plakjes of in kwarten gesneden, gekookt en gepureerd of met boter, suiker en wat zout geglaceerd. Het kan echter ook peterseliewortel zijn, zoals iemand al eerder aangaf, die komt ook voor in Duitsland. Dan zou die lichtbruinachtige dwarse streepjes moeten hebben en dat kan ik zo niet goed zijn. Ze lijken ook op de pastinaak maar zijn iets dunner. Wurzelpetersilie heten ze daar en smaken licht zoet net als de pastinaak maar dan krachtiger. Lijkt een beetje op knolselderie. Ze wordt vaak gebruikt in soepen (of Eintopf) als smaakmaker en soepgroente. Ook wordt ze wel geraspt en als rauwkost gegeten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100