Hoe kan ik zout van noten verwijderen?

Wil een gerecht maken met pecannoten, maar kon alleen gezouten vinden. (er horen ongezouten pecannoten in het gerecht). Hoe kan ik nu het beste het zout van deze noten verwijderen? Eventueel met water?? Anders wordt mijn gerecht veel te zout.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Noten in een zeef doen of in een vergiet. Even onder het koud stromend water houden en afspoelen. Op een schone theedoek uitspreiden. Met keukenpapier droogdeppen.

Even afspoelen en dan op een keukenpapiertje laten uitlekken.

Ik zou het zout een beetje van de noten wrijven en verder geen zout meer in het gerecht doen.

Gewoon even afwassen in een vergiet. Daarna even drogen in de oven op 100 graden of even in een droge koekenpan doen zodat ze weer knapperig worden. Als je ze in een "nat" gerecht verwerkt kan je het drogen overslaan. Als je de noten voor een dessert nodig hebt dan is zoutloos geen overbodige luxe. In een hartig gerecht kan je eventueel ook rekening houden met het gegeven dat de noten al zout zijn en geen ander zout meer toevoegen.

Wat raar. ik ken alleen ongezouten pecannoten. Maar goed, doe ze met kleine beetjes tegelijk in keukenpapier en dan wat wrijven en schudden: klaar!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100