Wat is het nut van eierdooiers in de tiramisu?

Toegevoegd na 1 minuut:
Ben ik klaar met het maken van de tiramisu, heb ik 2 ipv 4 eierdooiers erin zitten...Hoop dat het nog goed komt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met verse eieren kan tiramisu haast niet mislukken. Ik ben er wel een voorstander van om meer eidooiers dan eiwitten te gebruiken, domweg omdat het de smaak en de smeuïgheid van de vla ten goede komt. Sinds de tiramisu die Gerrit Jan me ooit serveerde als verjaardagstraktatie heb ik nooit meer lekkerder geproefd op de zelfmaak van zijn recept na dan.

Bronnen:
http://eetschrijven.blogspot.com/2006/08/t...
http://eetschrijven.blogspot.com/2006/12/k...

De eidooier heeft als nut dat het zorgt voor binding van de ingrediënten. Het is een emulgator en zorgt dat alles goed 'aan elkaar blijft hangen' om het simpel uit te leggen. Het maakt qua smaak ook niets uit of je 2 - of 4 eidooiers gebruikt. Het wordt alleen een iets machtigere tiramisu maar is net zo lekker hoor.

Ik maak altijd tiramisu zonder ei, gewoon alleen mascarpone, slagroom en lange vingers (gedoopt in de koffie met of zonder likeur). Ben altijd een beetje bang voor salmonella bij het gebruik van verse eieren. Smaakt net zo lekker en wordt ook mooi stevig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100