Waarom wordt gezegd dat rauw deeg eten slecht is?

Weet jij het antwoord?

/2500

omdat er rouw ei inzint, wat sarmonella kan bevaten. mjha kans is wel klein hoor!

Als je deeg van eieren maakt en dat eet is er een kans op salmonellabesmetting. Salmonella komt voor in eieren (en vlees) en de bacterie wordt door verhitting gedood. Daarom is deeg eten (gemaakt met rauwe eieren) niet zo gezond.

Het eten van veel rauwe meelproducten kan leiden tot darmkrampen, omdat de mens niet echt ingericht is om rauw meel te verteren.

A) vanwege het gevaar op de aanwezigheid van salmonella bacteriën in het rauwe ei (eieren) B) vanwege de giststoffen die bij aanwezegheid gassen kunnen produceren in de maag/darmen.

Volgens mij is de gist die erin zit veel gevaarlijker voor je dan de evt kans op salmonella vroeger, toen rauwe eieren nog geen enkel probleem waren mocht ik van mijn moeder ook maar een enkel likje uit de beslagkom als ze cake maakte Als je een grote portie rauw deeg eet loop je een serieus risico dat je maag of darmstelsel zo opblaast dat het beschadigt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100