wie weet lekkere hapjes voor een kerstborrel? niet duur en van tevoren klaar te maken, alleen op tafel zetten/op te warmen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Bak kleine gehaktballetjes. Marineer drumsticks en bak deze (of koop ze gemarineerd). Gevulde eieren zijn lekker. Joh, er is zoveel dat je kunt maken. Google eens op borrelhapjes (of kijk op: http://www.mijnreceptenboek.nl daar staan ook genoeg leuke, originele borrelhapjes.

Dè tongstrelende Kerstamuse! 4 mooie,dikker gesneden plakken ham bijv.beenham.-bakje gekonfijte vruchtjes-2 pakjes Mon Chou.Door de vruchtjes krijg je een toepasselijke kerstsfeer! De Mon Chou op kamertemperatuur laten komen. Vruchtjes klein snijden en door de Mon Chou mengen.Eventueel van ham vetrandje snijden. De pasta op een plak ham smeren (als een dik belegde boterham).Oprollen Volgende plak evenzo.In plasticfolie rollen.En in de vrieskast leggen.Voor gebruik in nog bijna bevroren toestand,in stukjes snijden.....

Mini knakworstjes in bladerdeeg. Probeer zelf eventueel wat curry van te voren er bij of besprenken de hapjes met sesamzaad.

prikkers met daarop... Van alles! kaas, druiven, stukje worst... gevulde eieren, roomkaas in rolletje ham met takje bascilicum, lekkere dips met rauwkost.....

Smeer een tortilla in met kruidenkaas, leg daarop gerookte zalm en strooi er wat rucola op. Oprollen en in stukjes snijden.

zelf gemaakte bitterballen kaas met augurkje of zilverui mini garnalencocktailtjes met whiskeycocktail saus mini flensjes oprollen met slagroom ertussen.. en een prikkertje erdoor of gewoon kant en klare zooi nooitjes kaasjes worstjes chipjes bitterballen andere snacks

Maak een lekkere hartige taart. Deze kan zowel koud als warm gegeten worden. In kleine stukjes heb je een heerlijk borrelhapje. Peppadews opvullen met ananas roomkaas. Heerlijk

Koop een zak mini croissantjes en bak ze even af volgens de gebruiksaanwijzing. Maak een eiersalade van 4 hardgek. eieren (pellen + prakken) ½ rode paprika en 2 augurken( klein gesnipperd) Mengen met een sausje van 2 el. mayonaise,2 el. zure room, 1 theel. citroenrasp,zout, peper, majoraan. Snijd een kapje v.d. croissants en hol ze iets uit. Vul nu met de salade. Kleine tomaatjes uithollen en vullen met selderijsalade, kapje er schuin opzetten. Sneetjes volkorenbrood roosteren of toastjes kopen. De sneetjes in driehoekjes snijden en licht beboteren. Beleggen met; Even grote driehoekjes gerookte zalm. Steek met een natgemaakte meloenbolletjes uitsteker( doorsnede 2 cm.), bolletjes verse roomkaas uit. Snijd plakjes komkommer in vieren. Leg op elk driehoekje zalm een balletje verse roomkaas en steek hierin een puntje komkommer. Leuk is een garnering van zalmeitjes mar dit is alleen maar luxe en hoeft niet persé. Mini kalkoensandwiches; Besmeer sneetjes casinobrood heel dun met boter. Leg op de helft ervan een blaadje eikebladsla of lollo rosso en druk dit iets aan. Leg op de sla 2 plakjes kalkoenrollade en bestrijk ze met currysaus. Leg hier plakjes courgette dakpansgewijs op. Leg de andere sneetjes hierop en druk ze iets aan. Snijd ze diagonaal in vieren zodat je 4 driehoekjes hebt en bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast. Koop een kleine quiche en snijd deze in puntjes of bak ze zelf van blaadjes bladerdeeg in vormpjes van 10 cm. doorsnee. Vullen met; gesn.uitje, gefruit met knoflook in boter, gehakte tuinkruiden, piepkleine blokjes ham, eieren losgeklopt met slagroom, zout, peper. Alles door elkaar mengen en de bladerdeeg hiermee vullen. Wel eerst paneermeel op de bodem strooien. 10 min. bakken op 225 gr. C. Gevulde dadels; Dadels ontpitten en vullen met een goed geklopt mengsel van mon chou en blauwschimmelkaas. ( 1 pakje mon chou/50 gr. blauwschimmelkaas. Is voor 20 dadels. Geweekte pruimen gevuld met goed smeerbare paté. Hierin 1 pistachenootje of stukje walnoot steken.

Dadels pitje eruit en dan gevuld met zacht kruidenkaasje - dun rolletje lekkere gebakken spek erom en prikkertje erdoor.

1/ glaasje vullen met tomatenblokjes, tonijn uit blik en kruidenkaas, oogt mooi door de verschillende kleuren, en is helemaal niet duur 2/ toastje met wat paté (crème of boerenpaté) en uienconfijt erop 3/ soepje in een glaasje /klein kommetje (kan om het even welke soep zijn) 4/ Bugles chips (vorm van hoorntjes) en een vlootje geitenkaas (kruidenkaas gaat ook maar is niet zo lekker) 5/ spiesjes met kerstomaatjes en mozzarella 6/ spiesjes met meloen en parmaham

gehaktballetjes of wraps

Diepvries bladerdeeg en een zakje kant en klare geraspte belegen kaas kopen. Deeg laten 15 min. losgehaald laten ontdooien, 2x 3 stuks op elkaar leggen, dun uitrollen met een koude fles of deegroller tot een brede lap. (beetje meel erover strooien als het erg plakt). Geraspte kaas hierover strooien (gelijk verdelen). In de lengte strak oprollen. Je hebt nu een lange rol. Snij die rol in schijfjes van 1 cm ongeveer en leg ze plat op de bakplaat. Eventueel nog wat grof zout erover strooien. Dan in de hete oven (kijk op de verpakking van het bladerdeeg hoe lang en hoe heet). Dit heb je binnen twintig minuten gefixt, het smaakt heel luxe en kan tevoren worden gemaakt. Vijf minuten in de oven opwarmen voor je t serveert maakt het extra lekker, maar koud is ook heel prima. Toegevoegd na 2 minuten: Zet er dan gelijk een schaal champignonnetjes bij waar je de steeltjes uit hebt gedraaid, en die je hebt gevuld met goedkope kruidenkaas (alle varianten van Boursin of Piladelphia). Eventueel nog wat kruimels overgebleven geraspte kaas daaroverheen. Champignons op hun hoedje met de opening met kaas naar boven in de schaal. Heerlijk ! Toegevoegd na 20 uur: De gevulde champignons net zo lang in de oven als de kaaskoekjes. Allebei het lekkerst als ze warm geserveerd worden. Champignons kan je beter direct serveren, kaaskoekjes kan je opwarmen.

Goeie vraag er komen leuke tips binnen!Hier is er nog een,is wel niet goed voor de slanke lijn,maar echt lekker en supereenvoudig snijd fricandellen in 3 en of in 2 en (ligt eraan welke grootte je wilt hebben en draai ze in een of een half plakje bladerdeeg plusminus 15 min in oven van 210 graden,smullen maar!

Maak mini-soepjes (koud) door borrelglaasjes te vullen met tomatensap en vulling naar smaak. Bijv. peper, een blaadje basilicum en een klein stukje mozzarella en een druppeltje balsamico-azijn. Of nog eenvoudiger: een garnaaltje met een jalapenopepertje aan een prikker met eventueel een blokje/klodder avocado. Of een mini-pizza'tje van een schijfje stokbrood, ingesmeerd met pastasaus en een schijf courgette en een blaadje basilicum. Of een ouderwetse met een oosters tintje: hollandse sushi van haring op een stukje stokbrood met een dropje wasabi (voorzichtig!) Of een stukje krentenbrood met een brokje oude geitenkaas En als laatste blokjes ontbijtkoek met sambal brandal, of met oude kaas en mosterd.

Maak zelf heel vaak een prikkertje met daaraan een stukje gerookte zalm in een rucolablaadje. Mmmm...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100