Wat is één eetlepel in een recept?

Als in een recept 1 eetlepel genoemd wordt, hoeveel is dat als je bijv. bloem pakt.. zoveel als blijft zitten op één lepel? (met een bergje erop)
Of precies de inhoud van één eetlepel? (afgestreken)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zoals aangegeven is een eetlepel in een recept een afgestreken etlepel. Maar dan krijg je en discussie over hoe groot de eetlepel dan moet zijn. Wat ik zelf handig vind is een setje maatlepels. O.a. te koop bij blokker, V&D, etc. Je hebt dan verschillende maatjes voor een halve theelepel, een theelepel, een halve theelepel of een hele. Toegevoegd na 2 minuten: Hou je meer van high tech, dan kan je de onderste bestellen. Het enige bezwaar dat ik heb is de precisie. Koken is gevoel en geen scheikundeproef ;o) Toegevoegd na 2 minuten: (verschil tussen de afbeelding is ongeveer 60 euro)

Bronnen:
http://www.hbvl.be/she/aan-tafel/intellige...

1 eetlepen is eigenlijk afgekort. Je wordt namelijk geacht zoveel te gebruiken, ALS 1 eetlepel (dus de inhoud ervan) En dus plm. afgestreken. Toegevoegd na 24 seconden: Dus plus minus de inhoud van 1 eetlepel.

Een eetlepel is ongeveer 15 ml. Zie in de bron ook een leuke tabel met inhoudsmaten bij recepten.

Bronnen:
http://eten-en-drinken.infonu.nl/bereiding...

Meestal wordt een afgestreken eetl. bedoeld. Anders staat er vaak specifiek een gehoopte of volle etl. bij de beschrijving. Een eetl. bloem weegt overigens 10 gram. Een theel. bloem is 3 gram en een kopje bloem 80 gram. Bedenk wel dat een ander ingredient weer anders weegt. Neem je bijv. een eetl. custard dan weegt die 7 gram.

Zie plaatje ongeveer.. Dus

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100