hoe krijg ik kerry soep lekker pittig ( echt pittig )

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met Spaanse peper. Hieronder de allerlekkerste currysoep die ik ken: Indiase currysoep 2 grote uien, 1 teen knoflook, 1/2 spaans pepertje, 1 theel. kummel, 2 theel. gemberpoeder, 1 eetl. kerriepoeder, 2 eetl.olie, 2 grote aardappels, 1 kaneelstokje, 3 kruidnagels, 1 liter kippenbouillon, 1 pakje kokosmelk (200 ml), sap van een half citroen, p+z, 1 bosje koriander. Bak de gesnipperde uien op een zacht vuur glazig. Voeg gember, kerrie en kummel toe. Voeg de gehakte knoflook toe. Verwijder zorgvuldig pitjes ui pepertje, hak fijn, laat 5 min. meebakken. Voeg hete kippenbouillon toe. Schil aardappels snijd in kleine blokjes. Voeg de blokjes met kaneelstokje en kruidnagels (die doe ik in een filterzakje dat ik met een elastiekje dichtknoop! Kan je het er makkelijk weer uithalen) toe aan de soep. Laat 20 min. zachtjes koken. Verwijder kaneelstokjes en kruidnagels. Pureer het geheel met staafmixer. Voeg kokosmelk toe. Laat goed heet worden. Voeg naar smaak citroensap, p+z toe. Roer 1 eetl. fijngehakte koriander door de soep.

Doe er een eetlepel Dijon mosterd bij en een paar knoflookteken.... Hot! Lekker! Smakelijk!

Met hete chilipoeder, hete curry (van het merk Natco bijv), en evt nog wat tabasco. Wat garam massala erbij op het laatste moment (niet echt laten meekoken!) Yum!!!

Je wilt hem echt pittig? Voeg dan een stukje Madam Jenet of een stukje Adjoema toe aan je soep. Dit is een peper die vaak in de Surinaamse keuken wordt gebruikt. Eventueel kun je nog een beetje asi-no- moto toevoegen.

Een flinke schep surinaamse sambal zorgt echt voor 'de vlam in de pan'!

Met Thaise massaman currypasta wordt kerriesoep heerlijk pittig, met een Oosters accent.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100