Hoe komt het dat groenten (zoals bv broccoli) soms maar niet wil garen?

Met sperziebonen gebeurd dat ook wel eens.

Heb ik een normale kooktijd genomen van een kwartier, maar gewoon niet gaar. Na 3x 5 minuten erbij is het nog niet zoals ik het wil.

Dan had ik al roosjes gemaakt en de stammetjes ingekerfd.

---

Dit dus tot 3x aan toe, 2x een portie weggegooid omdat ik ''dacht'' dat het goed was en had opgeschept.

Toegevoegd na 1 uur:
---

Dames en heren, deze vraag gaat niet over mijn kookkwaliteiten. Want ik stoom al jaren met een stoomapparaat. Heb daarmee geen problemen en de kooktijden ken ik inmiddels allemaal. Het is tig keer goed gegaan. Alleen de afgelopen keer is die broccoli kennelijk erg taai.
En de vraag is dan ook waarom groenten soms erg taai is dat het maar niet wil garen.

Bij mijn ex, wanneer we samen kookten, heb ik dit ook 1 of 2x meegemaakt. Met spercibonen dan een keer. Dat was gewoon koken op een bodempje water. Zij is echt een kokkerel.

Sorry voor de onduidelijkheid.

Weet jij het antwoord?

/2500

normaal moet t toch wel gaar zijn naar 15 minuten... kook eerstt water met zout..breng aan de kook en doe er de broccoli in... dan 15 min koken... zijn ze niet van plastic...!!

weet niet wat er fout gaat.normaliter moeten de roosjes,zoals jezelf al zegt,in 15 min. beetgaar zijn. maar je hoeft de halfgare niet weg te gooien,da`s jammer,kun je goed eten. veel suc6.

Broccoli zou eerder gaar moeten zijn dan sperziebonen dus er gaat bij jouw iets niet goed. Zelfs de stronk van de broccoli kan je bijna rauw eten. Probeer het nog eens zou ik zeggen.

Breng eerst een bodempje water aan de kook, het moet borrelen, doe er dan wat zout bij en doe er dan de groenten bij. Deksel erop, vuur lager en na 15 min. moeten ze gaar zijn. Let er wel op dat het vuur niet zo laag staat dat het water niet meer licht borrelt maar stil staat, is dit het geval staat je vuur te laag. Ik kook ze zelfs nog korter dan 1 kwartier en ze zijn dan echt beet gaar. Je moet ook niet op de gok koken en denken dat ze nu wel goed zijn. Af en toe eentje eruit pikken en proeven. Gebeurt het je weer dat je ze opschept zonder te proberen, dan hoef je ze nog niet weg te gooien. Stoof ze dan nog even op met een klontje boter op een laag pitje.

Misschien was de groente niet vers, het is raar dat het normaal gesproken wel lukt, en nu niet. Misschien kun je i.p.v. weggooien, de volgende keer het spul even lekker opbakken met een paar spekjes erbij.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100