Kun je ongeslagen room invriezen?

Ik ben voor een soep maar 100 gr/ml nodig van een pakje van 200 gr/ml. Kan ik de rest invriezen voor later gebruik voor in een soep of saus?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt het gewoon probleemloos invriezen, niets mis mee. :)

Ja, vette zuivelproducten kan je zonder problemen invriezen. Maar, ongeklopte room is na het ontdooien minder geschikt om stijf te kloppen.

Bronnen:
http://eten-en-drinken.infonu.nl/diversen/...
http://www.smulweb.nl/104077/artikel/Slagr...

Bij zuivelproducten hangt het van het vetgehalte af. Room en boter bijvoorbeeld, kan je zonder problemen invriezen.

Bronnen:
http://eten-en-drinken.infonu.nl/diversen/...

Ja hoor, dat kan probleemloos. Wat ik erg handig vind is het in te vriezen in een ijsblokjesvorm, dan hoef je volgende keer niet alles meteen te gebruiken.

;a kan absoluut! Hartstikke handig voor sauzen en soepen! Wat nog handiger is zijn van die ijsklontzakjes!!! Werkt ook bij restjes wijn of bouillon! Voordeel van zakjes is dat je ijsblokjestray overhoud voor verse kruiden met water! Invriezen en kan je zo gebruiken...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100