Waarom maken ze tosti ijzers voor alleen kleine boterhammen?

Als ik een tosti wil eten, stop ik mijn boterhammen altijd in een tosti ijzer. Nu is het geval dat onze boterhammen er altijd een stukje uitsteken. Als ik het ijzer openleg, zie ik ook een vorm (soort mal) van een kleine boterham (Casino brood).

Waarom maken ze deze tosti ijzers ook niet met een normaal formaat brood?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De meeste mensen snijden de korsten van de boterhammen voor ze ze in het tosti-ijzer doen. Vinden de meeste lekkerder en dan past het precies, ook met 'normaal' brood.

Als je een tosti wilt maken volgens de tostiregels, dan neem je wat ouder brood, en ontdoet dat van de korsten, zodat je brood precies in de tostivorm past. Dus eigenlijk moet de korstjes niet mee opeten.

Ik gebruik al jaren een elektrische contactgrill van de Aldi voor dat doel en ik ben nog nooit broden tegengekomen waarvan er niet twee boterhammen naast elkaar onder gaan (meestal gaan er vier tegelijk onder). Toegevoegd na 3 minuten: Ik vergeet de waaromvraag: de maatschappij perst ons graag net als tosti's in te kleine vormpjes zodat we geen kant op kunnen en slikken wat we voorgezet krijgen.

Dit is energiezuiniger - als de mal groter zou zijn zou een stuk metaal ook heet worden waar geen brood zit, energieverspilling. Verder drukt dit de zijkanten van het brood ook dicht waardoor er geen gesmolten kaas uit kan lopen. Als je je brood intact wilt houden kun je wellicht beter een grilplaat (zoeen met twee bladen gebruiken), dan kun je elk soort brood zonder het te pletten tot tosti omtoveren.

Omdat veel mensen de korsten eraf snijden. Ook heb je speciaal 'Tostibrood'(casinobrood) dat zijn vierkante boterhammen die er precies mooi inpassen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100