Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe worden colablikjes gevuld?

Als je een colablikje te openen, scheur je met het lipje het blikje open. Dus de grote vraag: hoe hebben ze het gevuld en daarna dicht gedaan?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Dranken
8.6K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (3)

het hele bovenkantje wordt er later opgezet (is dus met lipje en al)

Toegevoegd na 2 minuten:
Blikjes maken
Eerst komt het blikstaal in grote rollen de blikjesfabriek in. Daar worden er ‘bakjes’ uit geperst. Het blikstaal wordt van de rol gehaald, een pers drukt er ondiepe ‘bakjes’ uit. Dan wordt de wand van de bakjes opgerekt en dunner gemaakt en de bovenkant wordt er recht afgesneden.

Het productieproces gaat nog verder. De blikjes worden ook nog schoongemaakt, gelakt, bedrukt, gedroogd, van een naar binnen gebogen bovenrand voorzien en gecontroleerd op lekken. In een andere productielijn in de fabriek worden er nog bovenkaten gemaakt, voorzien van een ringsluiting en uiteindelijk verpakt. Dan worden de blikjes en ook de bovenkanten naar de frisdrankfabriek vervoerd. Daar worden de blikjes gevuld en de bovenkanten worden erop vastgemaakt. Hetgene wat je dan hebt, is het eindproduct.

bovenstaande is eigenlijk voor een frisdrankblikje hetzelfde.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Het blikje is 1 geheel en het deksel is 1 geheel.
Het blikje wordt gevuld en het dekseltje wordt er op
gevelst.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
net als een pot met jam, eerst de jam (cola) in de pot (blikje zonder deksel) dan deksel opdraaien (bovenkant vastklemmen)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding