Mag je koffiegrut gewoon door de gootsteen spoelen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Milieuvriendelijk en beter dan dat chemische spul van HG wat je gootsteen ontstopt. Af en toe een beetje koffiedik door je gootsteen en toilet spoelen is juist goed voor de afwatering. Resten welke zich aan de afvoerbuis hebben afgezet worden op deze natuurlijke wijze meegenomen door het koffiedik/grut. Ook je zwanenhals zal hierdoor niet verstopt raken maar juist gereinigd worden. Ben je dan toch te royaal geweest met je koffiegrut, dan kun je altijd nog even met de gootsteenontstopper/plopper aan de slag.

'mogen' wel. Maar het verstopt je slangehals en eventuele vlakke buizen enorm. Zelf gooi ik het daarom altijd bij het GFT afval

Het mag wel, alleen is er kans op verstopping van de buizen. Wanneer je de koffiegrut doorspoelt samen met kokend heet water, kan het geen kwaad.

Je noemt het zelf niet voor niets grut, (of prut). Prut wil je niet door je gootsteen afvoeren, althans ik niet. Het mag wel, maar je bent wel meer water kwijt om het telkens te moeten wegspoelen. Een klein 'tafel'prullenbakje zou je ook eventueel kunnen gebruiken om de restanten in te deponeren.

Bronnen:
Eigen ervaring

ik weet niet of het waar is maar mij is altijd vertelt dat regelmatig koffiegrut door de gootsteen spoelen goed is "tegen verstopping"

De meningen zijn hierover verdeeld. Preventief werkt dit wel, maar zodra er al vet aan de wand van de leidingen kleeft, blijft de koffieprut in deze vette massa kleven. Volgens milieucentraal hoort koffieprut ook niet in het riool terecht te komen. Dit hoort in de GFT-container. Nu lijkt koffieprut mij voor het milieu beter dan chemische ontstoppers, maar het beste is het dus om preventief af en toe kokend water met soda door de afvoerleidingen te spoelen. Met dank aan ruth.

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/koffieprut-...

Mijn moeder van 80 had vorige week een verstopte gootsteen en heeft die zelf ontstopt met koffieprut en kokend water....

In kleine hoeveelheden is het bijzonder nuttig! Het ontvet; neemt plakkende rotzooi mee en bovendien absorbeert het ranzige luchtjes. In grote hoeveelheden tegelijk kan het verstoppend werken. Er zit geen krimp in de massa en ook na dagen weken wordt het niet zachter, dunner, gladder of wat ook. Dus mijn tip: geen volle zakken tegelijk: maar kleine porties.

Sterker nog: Het is een prima ontstopper, mits je gootsteen niet al half dichtgeslibt zit. Dus om je gootsteen schoon te houden, is het een goed middel.

In Spanje spoelen ze koffieprut altijd door de gootsteen dat maakt de leidingen schoon zeggen ze daar.

Een riool is niet bestemd voor koffieprut. Gooi het op de composthoop of in de tuin.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100