Waar komen fruitvliegjes vandaan

Als ik een nacht een fles wijn open laat staan, grote kans dat er fruitvliegjes omheen zwermen.
Ook al heb je de ramen en de deuren dicht. waar komen die toch vandaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

glas afwasmiddel met azijn gemengt neerzetten...als ik fruitvliegjes heb zit het na een nacht helemaal vol met dode vliegjes....wel natuurlijk de bron verwijderen.

Je huis is nooit echt dicht. Buiten het feit dat ze al binnen kunnen zijn of in ander fruit mee gelift zijn, heb je ventilatie openingen & gata je deur meerdere keren per dag open.

het is al genoeg als een enkel fruitvliegje van buiten naar binnen kan geraken, en daar haar eitjes kan leggen. voor je het weet heb je een plaag. niet alleen leggen ze eitjes op rijpe groente of fruit, maar ook senseopads schijnen favoriet te zijn.

Een paar manieren om fruitvliegjes te bestrijden •Laat geen fruit, groente of andere verse producten rijpen in de keuken. Verpak het in folie of in een goed gesloten kast. Zo voorkom je dat de fruitvliegjes het ruiken en ze komen niet zo snel binnen. •Laat fruit niet liggen als het eigenlijk al te rijp is. Veel mensen laten fruit in de fruitschaal liggen, ook al eten ze het niet meer op. Gooi het gelijk weg! •Zorg dat je geen afwas hebt staan en ruim je aanrecht altijd netjes op. Fruitvliegjes kunnen makkelijk leven van de kleinste restjes die achterblijven. •Zet geen afvalemmer in de keuken of leeg deze elke dag in de container buiten. •Fruitvliegjes houden van wijn, bier en frisdrank. Dus laat geen (bijna) lege flesjes staan op het aanrecht maar spoel ze om en zet ze buiten of in de schuur. •Fruitvliegjes-val maken (evil grin): Pak een klein bakje, doe er een laagje honing of iets anders zoets in, en prik een klein gaatje in het dekseltje. Zo kunnen de fruitvliegjes er wel in, maar niet meer uit. Ook kun je een kom pakken met daarin een bruine banaan, en bind de opening af met een plastic zak. Prik ook hier een paar kleine gaatjes in en je hebt een ideale val om fruitvliegjes te bestrijden. het fruitvliegje leeft meer buiten dan binnen

Bronnen:
http://www.afvallen-weblog.nl/fruitvliegje...

Het zijn gewoon hele goede speurders: "Fruitvliegjes weten altijd feilloos een glas vruchtensap of een rijpe peer te vinden, om daar vervolgens lekker hinderlijk omheen te gaan zwermen. Hoe doen ze het toch? Met een uiterst geavanceerde zoektactiek, zeggen onderzoekers. Fruitvliegjes vliegen niet zomaar een beetje heen en weer. Er zit wel degelijk structuur in hun vliegpatronen, ook al lijken die in onze ogen behoorlijk willekeurig, melden Mark Frye van de University of California en Andy Reynolds van het Britse Rothamsted Research in het tijdschrift PLoS One. Fruitvliegen speuren hun omgeving namelijk systematisch af naar voedsel. Zo kunnen ze het gevallen fruit, dat ze al van verre kunnen ruiken, vinden

Bronnen:
http://noorderlicht.vpro.nl/artikelen/34100519/

Zo zie je ze niet en zo barst het ervan: fruitvliegjes. Waar komen ze toch vandaan? Fruitvliegjes komen af op overrijp fruit, alcohol en schimmels van vochtige planten en bloemen. Als ze eenmaal de kans zien om in huis binnen te dringen, heb je zo een hele bende van deze kleine beestjes binnen. De vliegjes komen vaak ook met de bron mee in huis. Soms bevat een stukje fruit al larven van de vliegjes. De beestjes zijn niet alleen dol op fruit, er zijn namelijk meerdere soorten fruitvliegjes, maar ook op gistend materiaal als bier. Zelfs azijn trekt fruitvliegjes aan. Als ze eenmaal in huis zijn, moet je zorgen dat je de bron wegneemt. Dus lege flesjes bier en limonade opruimen, of de fruitschaal van het overrijpe fruit ontdoen. Spuiten helpt niet tegen de vliegjes. Er is wel een lokvalletje ontworpen. Daarin zit een stofje waar ze dol op zijn en waar ze op af komen. Dat werkt net als een mierenlokdoos. In de tussentijd moet de bron waar ze eerst op af zijn gekomen wel verdwenen zijn. Als die bron eenmaal weg is, hebben ze geen voeding en komen er geen nieuwe fruitvliegjes meer bij. Fruitvliegjes leven maar ongeveer veertien dagen. Ze planten zich in die tijd wel snel voort. Een vrouwtjesvliegje is in staat om tijdens haar leven honderden nieuwe vliegjes op de wereld te zetten. Omdat ze erg klein zijn, eten ze niet zoveel. Een klein stukje appel dat achter de koelkast is gevallen, kan ze al een tijd in leven houden.

Bronnen:
http://www.wegwijslezer.nl/php/question.ph...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100