Wat is het verschil tussen Koffie en Koffie light behalve de smaak?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Koffie light bestaat niet. Er bestaan wel kunstmatige zoetstoffen die je in sommige soorten automaatkoffie kunt aantreffen. Het woord 'light' moet kennelijk de tent in geschreeuwd worden, vergezeld van dat laffe bleue kleurtje dat de standaard voor die chemische fabrieksmeuk schijnt te zijn. Mij vergaat dan altijd de eetlust, c.q. de trek in een kop koffie. Die drink ik overigens al jaren ongezoet en meestal zwart. Toegevoegd na 2 uur: In feite sta je al met een behoorlijk chemisch product in je handen als je een cappuccino, café au lait of Wiener melange uit zo’n automaat hebt getapt. De ‘melk’ en het schuim hebben helemaal niets met melk maar alles met kunstmatig gehard plantaardig vet te maken. Dat goedje is kankerverwekkend en uitermate slecht voor hart en bloedvaten. Moet het minder vet dan kan dat alleen maar door nog meer chemie toe te passen zodat die automaatlekkernijen nog ergens naar blijven smaken. Zoetliefhebbers krijgen er als toetje nog wat chemisch zoet bij cadeau. Als je dan ook nog bedenkt dat het gebruik van light voedingsmiddelen eerder tot gewichtsvermeerdering dan -vermindering leidt dan is het plaatsen van zo’n automaat een regelrechte aanslag op de gezondheid van degenen die er min of meer gedwongen gebruik van moeten maken.

Bronnen:
http://www.arronkoffie.nl/light.html

Light is toch altijd gezonder? Teminste, dat dacht ik altijd. Koop altijd light chips voor me dochter, wordt ze niet zo dik van dacht ik :)

Ze produceren gezoete koffie zonder suiker. Met andere woorden, er zitten zoetstoffen aan toegevoegd. Die zijn ongezond. Het is wederom een product wat inspeelt op de light hype.

Bronnen:
http://www.franchiseformules.nl/data/items...

'Light' is een niet officieel goedgekeurde naam welke uitsluitend aangeeft dat er tov origineel product zo'n 30% minder vet of suikers inzitten. Beste is om koffie zwart zonder suiker te nemen en zelf evt zoetjes of (magere melk) toevoegen. Ook weer afhankelijk hoeveel kopjes koffie je op een dag neemt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100