Waar kun je inmaakbrandewijn kopen?

Of welke brandewijn kan ik anders het beste gebruiken om kersen op brandewijn te maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Normaal gesproken kun je brandewijn wel bij de slijter kopen. Inmaakbrandewijn is zoeter en waarschijnlijk ook bij de slijter te koop, hoewel het niet zo veel meer gebruikt word. Je kunt een te vergelijken produkt zelf maken, door 100 gr suiker toe te voegen aan een liter wodka, en dan verder je vruchten in te maken zoals je altijd doet. Het alcoholpercentage zal hoger uitvallen dan met inmaakbrandewijn, hetgeen de houdbaarheid weer verhoogt, en een versnelde vrolijkheid bij het drinken tot gevolg kan hebben.

bij de slijter. Voor zover ik weet heeft inmaakbrandewijn een iets hoger alcohol%. na toevoegen van vruchten zakt dat iets

Inmaakbrandewijn moet minstens 28% alcohol bevatten. De inmaakbrandewijn is kleurloos of lichtgeel en heeft veelal een vanillesmaak. Steeds meer wordt deze drank naast het gebruik voor inmaak, direct voor consumptie gebruikt. Men dient hem dan koel te serveren. OPMERKING: Er moet aandacht aan worden geschonken dat bij gebruik van inmaakbrandewijn voor inmaak van vruchten het alcoholpercentage nog verder zal dalen doordat sap en misschien ook water wordt toegevoegd. Als daardoor de alcoholsterkte daalt tot minder dan 15%, zal de inmaak snel verloren gaan door gisting en bederf. Je kunt inmaakbrandewijn gewoon bij de slijter kopen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100