Met dit warme weer wat is dan beter koud of warm te drinken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zorg dat je in ieder geval voldoende vocht binnen krijgt. Het beste is gewoon water,want suikerhoudende frisdranken daar krijg je nog meer dorst van. En tussen de middag een warm bordje soep,dan hou je ook je zoutgehalte op peil.

Koud drinken is het beste. In frisdranken zit nog suiker en andere stoffen die weer zorgen dat je meer dorst kan krijgen. Water blijft dan het beste om te drinken. Als je warm wilt drinken kan je het beste kiezen voor soep, drink bijvoorbeeld een keer Cup a Soup want zout heb je hard nodig met de warmte

Het maakt niet heel erg veel uit, als je maar genoeg drinkt. Het is wel beter om niet heel erg koude dranken te drinken, dus met heel veel ijs. Dat werkt namelijk niet heel erg dorstlessend. Dus het betekent niet dat je het niet moet doen, maar dat je beter ook iets minder koude dranken kunt drinken.

Wat je zelf prettig vindt. Sommige mensen krijgen met warm weer last van hun buik als ze koud drinken. Dan dus geen drinken uit de koelkast of ijsblokjes erin.

Je kunt om af te koelen het beste warme dranken drinken. Je lichaam probeert de temperatuur constant op 36,5 graden te houden. Drink je iets warms, dan gaat de interne verwarming uit. Het lichaam is gewend aan geleidelijke veranderingen en regelt dan steeds bij. Als je plotseling iets heets drinkt, is er een overreactie en wordt de lichaamstemperatuur snel teruggeregeld. Het effect is dat je afkoelt. Bij koude dranken gebeurt het omgekeerde. Overigens is de hoeveelheid drinken belangrijker dan de temperatuur. Het Voedingscentrum adviseert om bij warm wee minimaal twee liter te drinken. Alcoholische dorstlessers, zoals bier, zijn minder geschikt.

Bronnen:
voedingscentrum.nl

De hoofdzaak is dat je voldoende drinkt om uitdrogingsverschijnselen tegen te gaan. Bij hoge temperaturen moet je eigenlijk meer drinken dan je dorst hebt. Ten minste 1½ ltr. per dag! Bij inspanning zelfs nog meer. Water is veruit de beste dorstlesser,maar wees matig met koffie, thee, cafeïnerijke frisdranken en alcohol. Deze dranken zetten de nieren aan tot een grotere urineproductie en leiden zo tot vochtverlies. Bovendien drink je bij warm weer beter de hele dag kleine hoeveelheden i.p.v. een hele fles in één of twee keer. Drink ook geen (ijs) koud water bij warm weer, omdat dit je maag en darmen extra belast. Water is dan op een temperatuur van ca. 15 graden C. ideaal voor je lichaam.

Eet en drink je koude producten op een hete zomerdag, of tijdens bv vakantie, dan vertraag je je natuurlijke spijsvertering. Ons lichaam functioneert bij ong. 37 graden. In plaats van verteren en verwerken, is ons lichaam steeds maar druk bezig om de temperatuur te verhogen om zo de spijsvertering te laten plaatsvinden. De spijsvertering begint in onze mond met enzymen zoals o.a amylase. Deze enzymen kunnen alleen hun werk doen bij rond de 37 graden. Ook de maag(spier)spier, vertraagt qua werking door koude dranken of (te) koud uiten, zoals direct uit de koelkast. M.a.w. (te) koud eten en drinken legt onze natuurlijke vertering plat. Buik- en maagkrampen kunnen zelfs soms het gevolg zijn. (Uiteraard wel voorzichtig zijn met drinken of eten die buiten de koeling al snel "bederven!) Al eens op een hete zomerdag snel en veel koude dranken gedronken?Eigenlijk geeft je lichaam al aan , dat juist na eerst die goed gekoelde of koude dranken , je het erna juist veer veel warmer krijgt! ;) Advies: drink lauw of lauwwarme dranken(of eten) over de gehele dag en weest matig en drink vooral niet gulzig :) Drink zo min mogelijk tijdens het eten, dan kan het speeksel het (voor)werk doen ipv voeding wegspoelen met vocht ;) .

In warme landen drinkt men voortdurend hete thee. Dit is een uitstekend middel tegen de hitte.

Ligt eraan wat voor warme drank. Thee zorgt ervoor dat je vocht beter vasthoudt. Warme alcoholische dranken onttrekken juist vocht aan je lichaam. Maar er is geen "beter", zo lang je genoeg vocht binnenkrijgt.

Beide zowel warm als koud. Maak zelf limonade! IJskoud water met citroen is een goede dorstlesser voor in de zomer. Doe er ook nog vlierbloesem bij en laat het een paar uur trekken, zeef daarna het water. En je hebt zelfgemaakte heerlijk friszoete limonade. (kinderen zijn er dol op)

koud of warm maakt niet uit het gaat erom dat je vocht binnen krijgt vooral nu met het warme weer moet je wat extra's binnen krijgen. maak bijv. limonade en zet het in de koelkast

Als je thee drinkt koel je eerder af maar volgensmij heeft niemand de behoefte om thee te drinken met dit weer, Ik zeg pak een fantatje

Koel drinken heeft natuurlijk dorstlessend en verkoelend effect , en voelt lichamelijk denk ik beter , maar je blijft wel drinken ! warm drinken met heet weer heeft daartegen geen koelend effect , maar je krijgt genoeg vocht binnen , word sneller opgenomen (van horen zeggen) , en het dorstgevoel blijft langer weg !

wat denk je ...tuurlijk koud!!!! als je warm hebt en je drinkt warm dan krijg je nog meer warm dus als je warm hebt en je drinkt koud krijg je koud :p

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100