Welke verhouding cacao en suiker kan ik aanhouden voor chocolademelk?

Het is een tijdje geleden dat ik zelf chocolademelk heb gemaakt. Thuis heb ik cacao van Droste en wat kristalsuiker liggen. Hoeveel melk, cacao en suiker moet ik bij elkaar mengen zonder dat het één klonterige boel wordt? De laatste keer kreeg ik namelijk allemaal dikke klonters op de bodem van het glas...

Weet jij het antwoord?

/2500

De verhouding is normaliter 1 theelepel cacaopoeder met 3 theelepels suiker (ikzelf doe altijd 2 theelepels cacaopoeder met 4 theelepels suiker). Meng de suiker met de cacao in een beker. Voeg een klein scheutje melk (ikzelf gebruik koffiemelk) toe en roer goed door tot je een egaal donkerbruin papje hebt. Giet een beker melk (ca. 200 milliliter) in een steelpannetje. Als de melk begint te bubbelen, giet je deze in de beker. Roer tot het mengsel opgelost is. Wat je ook eens zou kunnen proberen: 50 gram pure chocolade gebruiken. Warm de melk op in een pannetje. Zodra de melk warm is voeg je de chocolade toe die je in stukjes hebt gebroken. Plus eventueel 1 schepje suiker.

Bronnen:
https://www.lekkerensimpel.com/zelfgemaakt...
http://liefdevoorlekkers.nl/2016/11/16/zel...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100