Waarom is biologisch melk GOEDKOPER dan normale melk?

Bij de Bas van der Heiden kost een literpak halfvolle gewone melk 92 cent en een literpak halfvolle biologische melk 79 cent, 13 cent goedkoper dus. Ik koop dus voortaan altijd biologische melk.

Biologisch vlees is echter een euro of meer duurder, daardoor koop ik dit slechts af en toe (moet op de kleintjes letten met mijn inkomen).

Kan iemand me uitleggen hoe dat zit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Biologische melk komt uit een andere melkverwerkingsfabriek dan meestal Campina. Voorts heb je het over halfvolle melk: dat betekent dat de helft van de room en eiwitgehalte mbv. centrifuge's is verwijderd en dankbaar in andere producten wordt ingezet - hierdoor wordt (meestal) halfvolle melk weer enkele centen goedkoper maar dat is lang niet in alle fabrieken het geval! Hou voorts rekening met het feit dat biologische melk geproduceerd wordt door koeien met hoorns erop - in Nederland worden hoorns als een dodelijk slagwapen beschouwd en dus: deze melk komt waarschijnlijk uit Frankrijk, Zwitserland of onze NO-polder waar de dierenbescherming een oogje (moet) toeknijpt.

Waarschijnlijk omdat ze de dieren een beter leven willen geven, meer ruimte, goed voer etc, maar de melk gewoon puur houden, en deze minder 'behandelt' wordt dan biologische melk. Bij niet biologische melk worden er vaak veel voedingsstoffen uitgehaald, waardoor deze na een week buiten de koelkast nog 'vers' is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100