Flavonoïden komen vooral voor in kruiden, fruit, groenten, zaden, noten en op planten gebaseerde dranken zoals thee en wijn.
De soorten en hoeveelheden flavonoïden verschillen per theesoort. De variatie in blaadjes, de groeiomgeving, de bewerking en de grootte van de theestukjes hebben hier allemaal invloed op. Groene thee bevat vooral simpele flavonoïden (catechines), terwijl zwarte thee meer complexe (theeflavine en theerubigine) bevat.
Er bestaat dus geen enkele thee zonder een bepaalde hoeveelheid flavonoïden, want elke theesoort is op planten gebaseerd.
. . .
In rooibos zitten diverse fytonutriënten. Zo zitten er de flavonoïden quercetine, rutine, isoquercitrine en luteoline in. Het is niet waar dat er in rooibosthee geen flavonoïden zouden zitten.
- http://www.food-info.net/nl/qa/qa-fp118.htm:
Rooibos is rijk aan anti-oxidanten en flavonoïden en bevat hogere concentraties van deze stoffen dan gewone thee. Hoewel er geen gezondheidsclaims van rooibos wetenschappelijk zijn bewezen, is er veel onderzoek gedaan naar de mogelijke gezondheidsvoordelen van rooibosthee. De actieve anti-oxidanten die gevonden zijn in rooibos zijn quercetine, luteoline, isoquercetrine and rutine. Rooibos bevat geen cafeïne en bevat weinig tanninen.
Toegevoegd op 13 november 2019 11:53: tekst