Is een klein scheutje wijn uit een fles van 13% ook nog altijd 13%?

Mijn pa dronk wat wijn vanavond en hij wou er medicijnen mee nemen. Ik zei dat dat een heel slecht idee was aangezien het een alcoholgehalte van 13% gehad en niet om mee te spelen was en hij het wat serieuzer moest nemen.

Toen zei hij: 13% als je de hele fles zou uitdrinken, maar niet als je maar een klein glaasje drinkt. Ik zei: het is en blijft 13%, ook al is het een klein scheutje. Maar hij bleef volharden dat het pas 13% is wanneer je de hele fles zou nuttigen.

Ik weet natuurlijk dat het dikke onzin is (hij verward het percentage waarschijnlijk met BAC, blood alcohol content, wat inderdaad hoger zal zijn na een hele fles dan na een klein glaasje) maar ik vind de woorden niet om mij hierin te verdedigen. Ik wou 'm een pagina over BAC laten lezen maar het was in het Engels en dat verstaat ie helaas niet.

Wie kan het eens onderbouwen zodat hij eindelijk inziet dat hij het bij het verkeerde eind heeft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

13% blijft 13%, ook als het om een klein slokje gaat. Maar de hoeveelheid verschilt: 13% van 1 liter wijn = 130 ml pure alcohol. 13% van 1/4 liter wijn = 32,5 ml pure alcohol 13% van 50 ml wijn = 6,5 ml pure alcohol. het percentage is overal gelijk, de absolute hoeveelheid is steeds minder.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100