Zit er echt geen suiker in coca cola zero?

Ik heb een project op school. zit er echt geen suiker in cola zero? of zijn dat leugens o het gezonder te laten lijken?

Toegevoegd na 33 seconden:
*om

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee , er zit echt geen suiker in. Coca-Cola Zero pack_CocaColaZero.gifGreat taste, Zero sugar. website: www.coca-colazero.nl RI (referentie-inname) Elk glas van 250ml bevat: Ingrediënten Sprankelend water; kleurstof: caramel (E150d); voedingszuren: fosforzuur (E338) en citroenzuur (E331); zoetstoffen: aspartaam (E951), acesulfaam-K (E950); natuurlijke aroma's (plantenextracten), waaronder cafeïne (bevat een bron van fenylalanine) Voedingswaarde per 100 ml Energie1,3 kJ (0,3 kcal) Koolhydraten (waarvan suikers) 0 g (0 g) Vetten0 gWaarvan verzadigde vetzuren 0 gEiwitten 0 g Zout 0,02 g Cafeïne 9,6 mg Verpakkingen 0,15 ltr. blik 0,25 ltr. blik 0,33 ltr. blik 0,5 ltr. fles (PET) 1 ltr. fles (PET) 1,25 ltr. fles (PET) (alleen in 4-pack) 1,5 ltr. fles (PET) 0,2 ltr. fles (glas)(horeca) Toegevoegd na 22 uur: In je reactie vraag je hoe het kan dat het zoet smaakt. Dat komt door "zoetstoffen" . Suiker is niet het enige product dat een zoete smaak geeft. Er zijn natuurlijke en kunstmatige zoetstoffen. Suiker is niet ongezond. Alleen teveel is ongezond. Wanneer je calorien wilt beperken kun je suiker minderen.

Bronnen:
http://www.cocacolanederland.nl/Merken/Coc...

Er zit geen suiker in Cola Zero. De suiker is vervangen door Aspartaam....een kunstmatige zoetstof. Denk nu niet dat het daardoor een gezond drankje is geworden en je geen water meer hoeft te drinken. Er is geen drank zo gezond als water! In de Cola Zero zitten ook veel toegevoegde stoffen die niet goed zijn om er dagelijks veel van in te nemen. Zo bevatten alle Cola frisdranken gewoon heel veel zuren die het tandglazuur aantasten. Hoewel Cola niet zoveel cafeïne bevat als koffie, zit het er toch in en veel cafeïne is ook niet goed voor een mens. Teveel kan leiden tot een sneller hartritme, onrust, slecht slapen, depressies enz. Reden genoeg om nooit teveel Cola te drinken. Er ligt nog een gevaar op de loer als je een frisdrank drinkt waar geen suiker inzit. Je proeft namelijk wel de zoetheid die de aspartaam afgeeft. De hersenen zullen dan een signaal afsturen om insuline aan te maken om het bloedsuikerpeil te regelen. Je krijgt echter geen suiker binnen maar iets wat chemisch is, terwijl het lichaam wel verwacht daat het suiker is. Dit zorgt voor verwarring in het systeem en zo ontstaat een instabiele bloedsuikerwaarde. De hersenen zullen nu denken dat je honger hebt en zal een trek in suikers ontstaan die je het gevoel geven om te moeten eten. Het lichaam wil weer brandstof (energie) hebben. Gevolg is dat je dan meer gaat eten dan je normaal zal doen. Zo kan je dus ook overgewicht krijgen! Er blijven dus slechte stoffen zitten in Cola Zero. Het is alleen iets gezonder dan reguliere Cola. Drink het echter niet als water en drink ook de Zero met mate.

ja er zit geen suiker meer in maar het is en blijft niet gezond de meeste dranken waar op staat dat er geen suiker in zit zitten kunstmatige zoetstoffen in die zijn vaak zelfs slechter er zijn maar een paar zoetstoffen die op zich wel goed zijn ( in ieder geval niet slecht) 1 hier van is stevia dit word ook gebruik in gezonden drinkyoghurt en is gemaakt van een plant. het enige wat coca cola zero beter maakt is dat je er veel minder snel dik van word maar het is en blijf rotzooi.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100