wat is de beste serveertemperatuur voor een bordeaux superieur die gedronken kan worden bij vlees en kaas

staat niet op het etiket

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

17 graden celcius. Dus iets lager dan kamertemperatuur. Appellatie : Bordeaux Supérieur Botteling : Kasteelbotteling Gemeente : Saint-André-de-Cubzac (Gironde) Oppervlakte : 10 hectaren Druivensoort : 70 % Merlot, 30 % Cabernet-Franc Productie : 60.000 flessen Ouderdom wijnranken : 15 à 20 jaar Bodem : Zware klei-kalkgrond met rotsachtige ondergrond Karakter van de wijn : kleur zeer diepe, gedragen rode kleur aroma fijne nobele kruidigheid met veel bessen smaak vlezige wijn met bosfruit, voldoende onderbouwd met tannines Harmonie : Gebakken of gebraden rood en wit vlees, kaas, drinkwijn Schenktemperatuur : 17° C. Datum verbruik : Vanaf nu tot 8 jaar

Bronnen:
http://www.ikwilwijn.be/nl/basis.cfm?catid=7
http://www.rubbens-gebr.be/pages/rodeborde...

Ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100