Het lijkt me dat het niet zo veel uit maakt ,mocht je het een en ander over houden na afloop, meeste drank kan je lang bewaren en later zelf nog een keer opmaken.
Wat betreft de prosecco...dit lijkt me aan de krappe kant. Uit een fles haal je 5 a 6 glazen, hangt er af hoe zuinig je schenkt. Bovendien is het altijd goed om iets achter de hand te hebben, voor onvoorziene omstandigheden (gevallen fles e.d)
Ik zou eerder 20 a 22 flessen nemen, als je van plan bent 1 glaasje p.p. te schenken.
Wat betreft de overige drank, daarin kan je je gasten enigszins sturen, door dienbladen met een drankassortiment aan te bieden. Dit gebeurd in de horeca net zo.
Wat je dan meestal ziet als aanbod per dienblad: 1x glas rode wijn, 1x glas droge witte wijn, 1x glas zoete witte wijn, 6x glas jus d'orange, 1x jonge en 1x oude jenever
Echter de jenever zou ik weglaten en 3 soorten fris (cola, 7-up, sinas) voor in de plaats, aangezien het om slechts 50 personen gaat.
Buiten dit blad, kan er dan apart met bladen bier gelopen worden, dit zijn de dranken die constant doorlopen. Voor alle overige drankjes laten bestellen. Wat veel besteld wordt buiten het standaardaanbod is: Bacardi-cola, whisky, Beerenburg
Misschien kan je een kleine invertariesatie maken onder vrienden en familie wat men graag drinkt, want met slechts 50 personen, kun je toch moeilijk het hele drankenassortiment in huis hebben.