waarom is pure sap duurder dan pak sap en vers fruit?

waarom is verse sap, zoals smoothies of uit een persmachines, duurder als pakken sap? Het fruit is toch ook niet duurder?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit heeft oa met vervoerskosten te maken. De sap, die je in pakken sap terugvindt, is in het land van herkomst is ingedikt, doordat ze het water er uit hebben gehaald. Vervolgens is het in bulk vervoerd en wordt het in het land van consumptie weer aangelengd met water tot sap. Daarna wordt het verpakt in pakken. Vervoer is dus heel efficient. Het vervoer van hele sinaasappels, die in het land van consumptie geperst worden tot sap is gewoon veel duurder. Je vervoert namelijk ook een boel onnodige zaken zoals de schil van de sinaasappel en het water. Wat smoothies ook nog duurder maakt is de populariteit van deze dranken. Mensen zijn bereid om er veel voor te betalen, dus zien ondernemers hun kans schoon, om er veel voor te vragen.

Bij pakken Ju zit sowieso veel water en andere stoffen bijgevoegd en een kleiner percentage echt fruitsap, hetzelfde geld voor appelsap.

In 1 fles verse sap zitten vaak meer sinaasappelen dan in een netje perssinaasappelen, dus je hebt meer fruit nodig, voor een liter sap. Daarnaast betaal je ook voor de verpakking, je betaald ook voor de bereiding, en je betaald ook voor de distributie. Toegevoegd na 1 minuut: en bij "houdbare" sappen word vaak gebruik gemaakt van spa concentraat en water en andere meuk waar je een paar jaar eerder aan dood gaat. Toegevoegd na 1 minuut: *sap niet spa lol

Fruit is wek duurder. Ook is het niet zolang houdbaar en alles wat word weg gegooid word ook in de prijs verrekend.

Vers fruit is duurder omdat het vers is. Je kunt het na het persen nog maar kort bewaren, want daarna is het niet meer vers. Het sap in pakken heeft een behandeling ondergaan, waardoor het niet gaat schimmelen en gisten en langer goed blijft, maar dan is het dus niet vers. Iets dat je maar kort kunt bewaren is natuurlijk veel duurder dan een product dat je nog weken of zelfs maanden of jaren daarna nog steeds kunt gebruiken.

vers geperst, heeft weinig of geen bewerking nodig.al het verpakte sap,komt meestal uit een consentraat,dan het verpakken ,het vervoer naar de klant toe.er moeten dus heel wat handelingen gebeuren voordat het bij u in de koelkast staat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100