Als je ritalin gebruikt, mag je dan nog wel drinken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Laat het "drinken" wees verstandig en drink met mate. Te veel ALCOHOL is ook niet goed als je geen ritalin gebruikt. Nu vraag je je misschien af wat is te veel? Max. 2 glaasjes lijkt mij de limiet.

Ritalin (met methylfenidaat als werkzaam bestanddeel) is een amfetamineachtig middel dat de hersenen activeert. De concentratie en het vermogen om prikkels beter te ordenen, nemen door dit middel toe. Ritalin wordt meestal voor kinderen en jongeren met ADHD (Attention Deficit Hyperactivitiy Disorder) voorgeschreven. Alcohol kan de bijwerkingen van Ritalin op het centraal zenuwstelsel (met name rusteloosheid, spreekdrang, angst en stemmingwisselingen, bij zeer hoge doses wanen en hallucinaties) verergeren. Gebruik van alcohol wordt tijdens de behandeling met Ritalin daarom afgeraden. Bovendien kunnen mensen met ADHD verslavingsgevoeliger zijn, waardoor zij gemakkelijker een middel gebruiken en blijven gebruiken

Bronnen:
http://www.alcoholinfo.nl/index.cfm?act=qe...

Alcohol versterkt de bijwerkingen van methylfenidaat. Ook beïnvloedt alcohol het beoordelingsvermogen. Beperk daarom het gebruik van alcohol.

Bronnen:
http://info.lunterseapotheek.nl/medicijnen...

Ik heb zelf veel te maken gehad met mensen die ritalin gebruikte. Ze mochten hooguit 2 biertjes op 1 dag drinken, of iets anders met de zelfde alcoholpercentage.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100