Loopt inkt uit als je het in thee legt?

Ik moet voor school een opdracht maken in de vorm van een oude krant. We willen het papier in een bak met thee leggen, waardoor je het gele effect krijgt, maar loopt de tekst op het papier hierdoor niet uit?

Toegevoegd na 10 minuten:
Ik ben vergeten te vertellen dat het om gewone drukinkt gaat: een document dat uitgeprint is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat ligt eraan. Als je inkt op waterbasis gebruikt, zal deze oplossen in thee, omdat thee voornamelijk uit water bestaat. Als je andere inkt gebruikt zal dat niet of minder het geval zijn. Ik zou gewoon even een testje doen. Neem het papier dat je wilt gebruiken, en zet daar met verschillende pennen en stiften iets op (het handigst is natuurlijk als je van elke pen en stift de naam opschrijft). Daarna even snel door de thee halen en laten drogen, en je ziet meteen welke pen je het beste kunt gebruiken.

Ik denk sws niet dat je papier er heel mooi van blijft als je het in iets vochtigs gaat. Een andere oplossing zou misschien zijn de druk printen op een papiertje in de juiste kleur?

Misschien kan je voor een andere oplossing om te 'vergelen' kiezen. Leg het papier in de zon dan wordt het ook snel 'oud' eventueel kan je er water op sproeien heel fijn verstuiven. Of met een vochtige schone doek deppen, laten drogen en weer deppen tot je gewenste resultaat hebt bereikt. Succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100