waarom zit er cafeine in Coca Cola?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat Coca Cola (en andere cola merken) een drankje is waar je energie van moet krijgen. Die energie krijg je van cafeïne.

Coca-Cola is in 1886 ontstaan in een keukentje van een drogisterijzaak in Atlanta. In de kleine keuken begon apotheker en drogist John Pemberton te experimenteren met plantenextracten om zo een middel te maken tegen hoofdpijn, duizeligheid en 'algehele malaise'. Eén van de ingrediënten van het drankje was cafeïne. Cafeïne is een stof die de lichaamsfuncties stimuleert. Het werkt direct op de hersenen en bevordert de afgifte van het stresshormoon adrenaline. Ook stimuleert de adrenaline de afgifte van dopamine. Dopamine is een neurotransmitter, die je hersenen stimuleert. Je voelt je gelukkiger. En dát was precies wat de apotheker met zijn drankje wilde bereiken! Het recept is in al die jaren nooit veranderd. Voor een deel zijn de ingrediënten van Coca Cola bekend, maar de exacte mix van plantenextracten van over de hele wereld is tot op de dag van vandaag de bekendste geheime formule ter wereld.

Bronnen:
http://eten-en-drinken.infonu.nl/producten...
http://www.deondernemer.nl/deondernemer/64...

Vroeger toen Coca cola was ontstaan was het een middeltje tegen hoofdpijn, in dat middeltje zat cocaïne . Maar dit middeltje verkocht niet zo goed op de markt, dus hebben ze dit recept veranderd, en hebben ze er een energie drankje van gemaakt. Maar omdat het geen middel voor hoofdpijn meer was, hebben ze de cocaïne vervangen door cafeïne .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100