Als de alcoholwet wordt verhoogt naar 18, mogen de mensen onder 18 per direct dan niet meer drinken?

Want dit zou ik raar vinden voor mensen die nu 17 zijn en na 1 januari pas 18 worden eerlijk gezegd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het voorstel op zijn snelst 1 januari 2014: Je mag geen tabak en alcohol meer kopen of drinken als je onder de 18 bent. Als toch alcohol koopt onder de 18 (door bijv. Niet oplettende medewerker) krijg JIJ de schuld en niet langer de winkel dacht ik. En waarschijnlijk gaan ze dit pas aan het eind 2014 invoeren want het is inderdaad heel raar. Mensen die 16 zijn en uit gaan in kroegen mogen daar ineens niet meer komen en die kroegen lopen veel "kleine" klanten mis.

In het voorstel wat er nu is, is er een algeheel verbod op alcohol onder de 18 jaar, dus ook voor de mensen die nu 16 en 17 zijn.

Er komt (en er is) helemaal geen verbod op alcohol DRINKEN, alleen op bezit van alcohol op straat, op het kopen van alcohol in de winkel en het bezit van alcohol in de horeca. Je mag dus gewoon thuis of bij vrienden alcohol drinken als dat maar niet gekocht is door iemand onder de 18 jaar en vervoert is over straat door iemand onder de 18 jaar. En dat is verder niet raar maar gewoon een wet. Er veranderen zoveel wetten. Verder maakt het natuurlijk niet uit wanneer het ingaat. De groep die 'benadeeld' wordt is altijd net zo groot als je het een half jaar uitstelt.

Bronnen:
http://nos.nl/artikel/481244-kamer-alcohol...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100