Waarom schuimt thee?

Hoe komt het als ik thee maak met gekookt water dat hij mooi helder is, maar zodra ik een zakje in water hang dat net niet heeft gekookt komt er een soort dun schuim laagje op, hoe komt dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kraanwater is verzadigd met gassen zoals zuurstof. Door verwarmen wordt het oververzadigd en wil het gas uit het water ontsnappen. Hierdoor ontstaan kleine belletjes en die belgroei wordt door het theezakje gestimuleerd. Zo krijg je dat schuimlaagje, Als je het water kookt dan wordt het (bijna) volledig ontgast en heb je het probleem niet.

Bronnen:
http://www.wetenschap24.nl/programmas/hoez...

Dat heeft te maken met het gehalte aan kalk van het kraanwater, en het niet verkrijgen van de juiste temperatuur van dat water voordat je het theezakje erin hangt. Laat het water een tijdje flink doorkoken, dan schuimt je thee niet!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100